Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

VoorzieningenOp Acht waren vroeger meer voorzieningen dan tegenwoordig. Maar als we ons kerkdorp goed bekijken dan zijn er nog steeds veel voorzieningen waar de inwoner profijt van kan hebben. Op deze pagina vind je een overzicht. Heb je aanvullingen laat het ons weten!

Als de voorziening een eigen website heeft, dan kun je doorklikken via de blauw gekleurde tekst.

Dorpshuis

Aan de Lekstraat 4 vindt je ons dorpshuis. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en het is de thuisbasis van een aantal verenigingen en stichtingen. Op de hoek van de Lekstraat en de Rijnstraat, naast de glasbakken staat een kleine vitrine. Hierin kunnen mededelingen worden opgehangen.

Sint Antonius Abtkerk

Deze Rooms katholieke kerk maakt deel uit van de Parochie Sint Petrus’ Stoel te Antiochië. IJsselstraat 4. Lees verder over de parochie.

Kerkplein

Het centrum van Acht wordt gevormd door een grasveld omzoomd door bomen. Hoewel het geen officieel dorpsplein is, doet het veld wel als zodanig dienst. De kiosk is bij menig Achts evenement het kloppend hart. Op één van de hoeken van het plein is staat een waterpomp en op het gras is een standbeeld van De Erpelrooier van de carnavalsvereniging De Erpelrooiers.

Spilcentrum 8

Het Spilcentrum 8 bestaat uit Basisschool St. Antonius Abt en Kinderopvang Dikkie & Dik.

Woonzorgcentrum

Per 1 april 2019 maakt Woonzorgcentrum Antonius deel uit van het Sint Annaklooster.

Huisartsen

Aan de Waalstraat 3 zit Huisartsartsenpraktijk Kummeling

Tandarts

Aan de Waalstraat 5B zit Tandartspraktijk Acht.

Fysiotherapie

Aan de Rijnstraat 72 Fysio 8 is een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie. Tevens locatie voor diverse groepslessen waaronder pilates, taiji en yoga.

Podotherapie

Aan de Rijnstraat 72 zijn RondOm Podotherapeuten. RondOm Podotherapeuten bestaande uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten, podotherapeut-MSU echografisten en podotherapeut-bewegingswetenschappers (MSc) dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers. zie website.

Alternatieve geneeskunde

Voor acupunctuur kun je terecht bij Acupunctuur 8.

Sportpark de Leeuwenkuil

Aan de Amstelstraat 1A is Sportpark de Leeuwenkuil de thuisbasis van Voetbalvereniging Acht.

Ecopark Acht

In 1998 is op basis van een ontwerp van de Vlinderstichting een ecologisch stadspark aangelegd. Dit park wordt zorgvuldig beheerd en daarbij gemonitord op de ontwikkeling van natuurwaarden. In het park is grote aandacht voor planten; de instandhouding van het zogenoemde struweel en voor vogels, amfibieën en insecten.

Aan de kant van de Waalstraat is een terrein met bijenkasten. Het is het domein van imker Jan Bogers (06-53650246).

Minibibliotheken

Op Acht zijn diverse minibibliotheken, waar je gratis boeken kan lenen. Ze zijn te vinden op de volgende adressen:

Minibieb Luc
Swalmstraat 35
Minibieb
Spaarnestraat 16-18
Minibieb Roerstraat 83
Minibieb Roerstraat 83
Minibieb Acht
Amerlaan 33

Op minibieb.nl vind je informatie over alle bekende minibiebs en kan je ze op de kaart opzoeken.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.