Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

OrganisatiesOp Acht zijn vele organisaties (zoals verenigingen en stichtingen) actief. Op deze pagina vind je een overzicht.

Als de organisatie een eigen website heeft, wordt hiernaar doorverwezen. Andere organisaties presenteren zichzelf op deze website (klik hiervoor op de blauwe tekst).

Heb je aanvullingen laat het ons weten!

Biljarten

Dat kan bij Biljartvereniging DBVVOJDODWEEPWB  ofwel “De Biljart Vereniging Van Oudere Jongeren Die Op Donderdagavond Wel Eens Een Potje Willen Biljarten”. Met zo’n naam is verdere uitleg overbodig.

Een andere optie is Biljartvereniging G.K.G.T. – ”Gezelligheid Kent Geen Tijd” Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij deze vereniging niet alleen om het biljarten.

Bridge

Acht heeft zijn eigen bridgeclub; Bridgeclub Acht. Elke donderdagavond spelen zij in de grote benedenzaal van het Antoniushuis.

Bezoek (Zonnebloem)

De belangrijkste taak van Bezoekgroep Acht van de Zonnebloem is en blijft het bezoekwerk. Daarnaast organiseren zij activiteiten voor hun gasten.

Fotografie

Fotogroep Klick is in september 2010, na het beëindigen van een cursus fotografie, door een aantal enthousiaste fotoamateurs opgericht.

Daarnaast is Fotogroep Acht actief. Het unieke van deze fotogroep is dat zij slechts uit acht leden bestaan die allen in Acht of in de Achtse Barrier wonen. Het achttal komt eens per maand bijeen.

KBO

KBO Afdeling Acht is een vereniging die activiteiten organiseert voor ouderen.

Scouting

De jeugd kan bij maar liefst drie scoutinggroepen terecht:

Sint Nicolaasvereniging Acht

Deze groep vrijwilligers verzorgt ieder jaar de in- en uittocht van de Sint in Acht. Vlak voor de grote dag komen ze huis aan huis en vragen ze of of je geld wilt doneren en of er bij jullie ook kleine snoepers naar het uitzwaaien van de Sint komen.
Contact: Toon van Kemenade, tel. 06 – 57143494

Dorpsblad (Kijk op Acht)

Het blad ‘Kijk op Acht’ is een uitgave voor de bewoners van Acht en wordt verzorgd door Stichting Dorpsblad Kijk op Acht.

Dorpshuis

Het dorpshuis wordt beheerd door Stichting Dorpshuis Acht.

Hart voor Acht (AED)

Bij een hartstilstand komt Acht in beweging. Stichting Hart voor Acht.

Jeugdbelangen (SJB)

Stichting Jeugdbelangen Acht organiseert ’n heleboel leuke activiteiten voor de kinderen in Acht. Dus misschien ook voor jou!

Dierenweide

De dierenweide wordt beheerd door Stichting Vrienden van de Dierenweide en heeft een eigen  facebook-pagina en een website.

Hoogstamboomgaard

In Acht , aan de Boschdijk, ligt een goed onderhouden historische hoogstamfruitboomgaard die beheerd wordt door Stichting Werkgroep Boomgaard Acht.

Toneel (Achtse Revue)

Het hoogtepunt van Toneelvereniging “De Achtse Revue” is de jaarlijkse opvoering van een toneelstuk in het Dorpshuis.

Koren

In Acht zijn er 2 koren; de Cantorij St. Antonius Abt en het Gospelkoor Nova Canta.

Ensemble Classique Eindhoven

Het Ensemble Classique Eindhoven was tot eind jaren negentig een van de orkesten van de Eindhovense Muziekschool. In 2004 werd besloten als zelfstandig ensemble verder te gaan. Sindsdien worden de repetities gehouden in het Dorpshuis.
Het repertoire bestaat uit gevarieerde klassieke muziek, filmmuziek en volksmuziek.

Volkstuinen

Lekker in de buitenlucht, zelf groente en fruit verbouwen kan bij Volkstuinvereniging de Leeuw.

Achtse Belangen

Vereniging Achtse Belangen is een vereniging van en voor Achtse dorpsgenoten. Zij ontvangt subsidie van de gemeente, en heeft inkomsten van de leden en donateurs.
Voor activiteiten in Acht kan bij Achtse Belangen subsidie aangevraagd worden. De Dorpsraad, die opereert onder de paraplu van Achtse Belangen, beslist over deze aanvragen.

Voetbal

Daarvoor kun je bij VV Acht terecht. Ze hebben hun terrein op Sportpark De Leeuwenkuil. Overzicht 4e klasse F amateurvoetbal.

Wandel-Fietsclub ACHT

Wie van wandelen en/of fietsen houdt kan meegaan met de tochten van Wandel-Fietsclub ACHT.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.