Lief en leed in Acht

 

Man en vrouw met pasgeboren baby

Vreugde (foto van Stephanie Pratt via Pixabay)

Opeens was er een virus dat het openbare leven nagenoeg tot stilstand bracht. Kinderen mogen niet meer naar school, mensen werken waar mogelijk thuis, boodschappen doe je in je uppie en afstand houden tot anderen is de nieuwe norm. Visite met meer dan drie personen is niet meer toegestaan. Dat is heel erg saai als je iets te vieren hebt en heel verdrietig als je troost nodig hebt. Acht Digitaal hoopt een klein steentje te kunnen bijdragen bij het delen van dat lief en leed.

Digitaal lief of leed delen

Vanaf vandaag is het mogelijk om kleine geboorteberichtjes en herdenkingsberichten te plaatsen; kleine verhaaltjes over de gezinsuitbreiding of een in memoriam over een overledene. Enige voorwaarde is dat er een duidelijke binding met ons kerkdorp is; in Acht geboren, wonende of werkzaam (geweest). De lief-en- leedberichten worden na een jaar gearchiveerd. Onder het lief of leedbericht kunnen de lezers van deze site hun felicitatie kwijt of herinneringen aan de overledene ophalen. Deze reacties zullen door de redactie gecheckt worden voordat ze zichtbaar worden op de site.

Hoe?

In memoriam prentje in handen van oude vrouw

Herdenken … (foto van Sabine van Erp via Pixabay)

Jij schrijft een klein berichtje over het kindje dat geboren is, misschien iets over jezelf en je gezin, of over de persoon die overleden is, geef in dat bericht duidelijk aan wat de binding met ons dorp is. Als je het lastig vind om een verhaaltje te schrijven geef dan belangrijke trefwoorden op, dan maken wij er met jou hulp een mooi berichtje van. Verder verwachten we dat je een passende foto meestuurt en niet in de laatste plaats je telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken als we vragen hebben.

Tekst en foto stuur je naar tip@acht.nl Zet in de onderwerpregel van de e-mail dat het om een lief-en-leedbericht gaat.


Gerelateerde berichten voor de categorie: Lief&Leed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.