Buurtpreventie

BuurtpreventieBuren op vakantieInbraak preventieBabbeltrucsLaatste berichten


Beste buurtgenoten,
We wonen in een fijne buurt. Helaas worden we soms ook geconfronteerd met minder gewenste ontwikkelingen zoals criminaliteit, vandalisme en andere overlast. Daarom is er na de nodige voorbereidingen en de hulp van veel vrijwilligers ook in Acht gestart met buurtpreventie. Buurtpreventie signaleert bijzonderheden en problemen in de wijk. Waar nodig geven ze dit door aan de juiste instanties.

Wat is het doel van een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam heeft ten doel om gezamenlijk: bewoners, politie en gemeente, preventief en actief de overlast in de buurt aan te pakken.

We kunnen nog hulp gebruiken. Wie ook wil bijdragen aan de veiligheid in de wijk kan zich aanmelden bij buurtpreventieacht@icloud.com. Iedereen is welkom als vrijwilliger, mits 18 jaar of ouder. Je loopt of fietst altijd met twee of meer in je eigen wijk en altijd wanneer het jou uitkomt. Er wordt wel verwacht dat je regelmatig tijd maakt en je inzet als vrijwilliger. Je krijgt regelmatig briefings en bijeenkomsten met de wijkagent en collega-vrijwilligers, zodat je weet wat er speelt in de wijk en omgeving. Vrijwilligers zijn verzekerd via de gemeente en krijgen de nodige begeleiding en cursussen en maken deel uit van een groeiend team enthousiaste mensen die zich inzetten voor een veiligere wijk en woonomgeving.

Feitelijk ben je als bewoner van Acht een passieve buurtprevent. We hopen dat je bij verdachte omstandigheden de door jou waargenomen signalementen, kentekens en andere relevante gegevens, doorgeeft aan de politie.

Wil je meer weten over buurtpreventie op Acht? Download
Buurtpreventie-Acht-Informatiefolder-voor-buurtbewoners


BuurtpreventieBuren op vakantieInbraak preventieBabbeltrucsLaatste berichten

Reacties zijn gesloten.