Waar willen we extra bomen in Acht?

Waar willen we extra bomen in Acht?

Geschreven door Peter Goedegebure op vrijdag 17 december 2021.
.

bron: https://tuinseizoen.com/boom-planten/

Voor  de aanleg van HOV3 (Marathonloop en Anthony Fokkerweg) worden bomen gekapt. Trefpunt Groen Eindhoven wil dit het liefst gecompenseerd zien in de aangrenzende buurten. En wij natuurlijk ook.
Vandaar de vraag: waar vinden jullie dat er nog wel wat bomen geplant kunnen worden in Acht?
Als je een voorstel hebt, stuur dan een mail naar dorpsraad@acht.nl. Wij verzamelen dan de ideeën en sturen de informatie door naar Trefpunt Groen Eindhoven.

De Dorpsraad

3 reacties op “Waar willen we extra bomen in Acht?”

 1. Rianne Ragas schreef:

  Extra bomen a.u.b. aan de Maasstraat ter hoogte van nummer 45. Hier zijn 2 bomen verwijderd (1 x in 2021 en 1 x in 2020) en er staan zelfs geen struiken meer in het plantsoen, ook geen struiken meer aan de overkant bij nummer 22, wat vervuiling sterk in de hand werkt. Onlangs zijn in het gedeelte van de Maasstraat te hoogte van de school nieuwe bomen geplant terwijl er al veel bomen staan maar in het gedeelte na de splitsing met de Alblasstraat tot aan de bocht naar de Dinkelstraat is het gewoonweg kaal. Aanplant op korte termijn zou zeer wenselijk zijn voor de bewoners en de vogels/natuurbeleving.

 2. Sylvia Speerstra schreef:

  Hetzelfde verhaal hier op het grasveld vd Simon van Hapertlaan ter hoogt van nr. 25.
  Mooie bloesem boom en al veel eerder een zoete kers weg.
  Voor de zoete kers destijds moeite gedaan om een zoete kers terug te laten zetten , maar daar is een Annapowlona boom voor in de plaatst gezet. Deze past totaal niet bij de rest vd bomen hier. Gevolg : geen kersen voor de vogels. Er staan wel nog 2 oude mannelijke kersen bomen die steeds vol in bloei staan, maar er vind nergens een bestuiving plaats. Zo jammer.
  Voor de bloesem is nog steeds geen boom in de plaats gekomen. Mooi zou zijn als op die plek een herbeplanting van een boom uit de Anthony Fokkerweg geplant kan worden.
  Zelf heb ik al menigmaal een zaailing geplant, maar die zijn door de plantsoenen dienst steeds weggehaald.

 3. Janny Van der Heijden schreef:

  Beste Sylvia,

  Bedankt voor je e-mail. Vervelend dat er nog steeds geen (bloesem)boom is terug geplaatst.
  Het is de bedoeling dat de gemeente binnen drie jaar nadat een boom is geveld een nieuwe boom terugplaatst. Je mag hen op deze regel wijzen en het verzoek indienen een nieuwe boom te planten. Je kunt dit doen via de “ beter buiten app”.

  Verder raden wij je aan contact op te nemen met trefpunt groen (www.trefpuntgroeneindhoven.nl of bellen naar Bram: 06 15647797 of naar Linda: 06 23934559) en hen jouw vraag/verzoek voor te leggen. Zij kunnen meedenken over de soort boom en helpen bij de procedure die gevolgd moet worden bij de gemeente Eindhoven.

  Het is helaas niet zo dat voor elke boom die moet worden gekapt, zoals voor de aanleg van de HOV3, een nieuwe boom elders (bijvoorbeeld in Acht) gepland gaat worden. Dit zijn twee verschillende zaken. Via Trefpunt Groen is het dus wel mogelijk om nieuwe bomen geplaatst te krijgen.

  Hopelijk hebben wij uw vraag voldoende beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Nieuws delen?

 • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

 • Vul direct ons formulier in!

 • Acht Digitaal nieuwsbrief

 • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.