Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht
 Strontvervelend!

Strontvervelend!

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op donderdag 16 februari 2023.

Van een bewoner uit de Geulstraat kregen we het volgende bericht:

“We hebben zo-even 15 zakjes met hondenpoep uit het rioolputje gehaald. Ook achter de elektrische meterkast tussen de stoep en onze tuin, vinden we vaak volle zakjes.”

Openbare afvalbakken

afvalbak-FalcoJona

De vorige coördinatoren buurtpreventie hebben een aantal jaren geleden moeite gedaan om meer afvalbakken in het dorp geplaatst te krijgen. Dat verzoek heeft de gemeente uit financieel oogpunt niet gehonoreerd. Meer bakken betekent meer leeghalen en dus hogere kosten. Er zijn toen wel bakken verplaatst om een betere spreiding over het dorp te krijgen.

Geen excuus

Het ontbreken van een openbare afvalbak mag natuurlijk nooit een excuus zijn om wat voor afval dan ook, op straat achter te laten of in het riool te gooien. Afgezien dat het een asociale actie is waarbij je anderen met jouw rotzooi opzadelt is het ook onnodige belasting voor het milieu waarbij zelfs hoge kosten het gevolg kunnen zijn als het riool verstopt raakt. En als je pech hebt en je actie wordt gezien door een gemeenteambtenaar, dan krijg je een boete van €140,-. Meer lezen over de regels m.b.t. het uitlaten van honden in Eindhoven, lees er meer over op de site van In de buurt. Benieuwd waar in het dorp bakken te vinden zijn? Check de kaart van de gemeente!

Spreek elkaar aan

Het is niet eenvoudig om iemand op zijn gedrag aan te spreken, maar als we ervoor willen zorgen dat ons dorp leefbaar blijft, dan is dat wel één van de dingen die helpt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.