Digitaal Acht - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht
 Stem op de Achtenaar van het Jaar 2023

Stem op de Achtenaar van het Jaar 2023

Geschreven door Peter Goedegebure op maandag 23 oktober 2023.

De genomineerden voor de Achtenaar van het Jaar zijn bekend. Hierbij onze dank aan de mensen die de moeite genomen hebben om iemand te nomineren. Op basis van wat hieronder te lezen is hebben ze de nominatie zeker verdiend.

Jolanda Verheggen
Jolanda is vooral bekend als ‘Jolanda van het Bloemen Maatje’. En ‘maatje’ is waar het hier om gaat.
Want het gaat niet alleen om de bloemen, de winkel heeft ook een sociale functie voor Acht. Jolanda wordt geroemd vanwege haar luisterend oor, openheid en vriendelijkheid.
Jolanda levert iedere keer, kosteloos, bloemstukjes bij ‘Samen aan tafel’ en zorgt voor bloemen bij andere activiteiten zoal Amb8telijk Acht.
Voor de marktkooplui verzorgt ze de koffie en, niet onbelangrijk, ze kunnen bij haar van het toilet gebruik maken.
Ook heeft een meisje van de Lunet zorggroep bij haar werkervaring op kunnen doen.

Marinus van Rooij
Marinus verzorgt, samen met een groepje van 4 á 5 vrijwilligers, het kerkhof achter de kerk van Acht. Dit doen zij iedere maandagmorgen. Het hele kerkhof wordt netjes bijgehouden, zoals gras maaien, heg knippen, enzovoort.
Ook op andere dagen van week is Marinus er regelmatig te vinden.

Stemmen

Hieronder kan je je stem uitbrengen. Dit kan tot en met 24 november. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis.
Om te voorkomen dat je per ongeluk twee keer stemt, kan je na het stemmen 15 minuten lang niet opnieuw stemmen. Dus als meerdere gezinsleden vanaf dezelfde computer willen stemmen, moeten ze een tijdje wachten.
Stemmen kan ook door een briefje in de bus te doen bij Peter Goedegebure, De Regge 24. Er hoeft alleen iets op te staan als ‘ik stem op … als Achtenaar van het Jaar’.

Op wie stem jij voor de Achtenaar van het jaar?

This poll is no longer accepting votes

3 reacties op “Stem op de Achtenaar van het Jaar 2023”

 1. rien van Hout schreef:

  Ik ben het helemaal eens met luisterend oor, vriendelijkheid en openheid. En wat een service! Toen mijn vrouw vorig jaar net overleden was en ze zelf met vakantie ging heeft ze geregeld, dat er collega’s van haar in haar ruimte ons gezin hielpen om bloemstukjes te maken voor de kinderen en kleinkinderen

 2. Sander van Gerwen schreef:

  Als nieuwkomer bij het groepje vrijwilligers,heel fijn om met samen te werken.

 3. Eveline Broersma schreef:

  Gezellig kerststukjes maken samen met mijn collega-MSpatienten. Binnenkort weer! Super. Dat je zoiets gewoon verzint is lovenswaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Nieuws delen?

 • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

 • Vul direct ons formulier in!

 • Acht Digitaal nieuwsbrief

 • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.