Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Repair cafe in het Dorpshuis

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op dinsdag 26 oktober 2021.

Repair Café is in aantocht.

Het initiatief van de Stichting Dorpshuis Acht en de Dorpsraad Acht is inmiddels aangemeld bij de landelijke organisatie en gaat starten onder de naam Repair Café Eindhoven- Acht in het Dorpshuis.

De opzet is niet een gratis reparatiewerkplaats maar een ontmoetingsplaats in de wijk waar het gaat om samen repareren , kennisoverdracht en sociaal contact tussen buurtgenoten.  Het repareren gebeurt tijdens een Repair Café bijeenkomst in aanwezigheid van en zo mogelijk met de medewerking van de eigenaar  van het kapotte voorwerp.
Kapotte spullen worden dus niet alleen maar afgegeven en later weer opgehaald.
De bedoeling van Repair Café is om duurzaam met materialen en grondstoffen om te leren gaan.    Waarom alles meteen weggooien als het kapot gaat ?
We streven er naar om  zoveel mogelijk soorten van reparatie aan te bieden zoals op het gebied van electronica, huishoudelijke apparatuur, kampeerspullen maar ook bijvoorbeeld kleding of fietsreparatie.
Inmiddels hebben zich een vijftal vrijwilligers aangemeld om het reparatieteam vorm te geven maar we kunnen er zeker nog enkele gebruiken om de mogelijkheden van reparatie categorieën uit te breiden.

Dus als u een paar uurtjes per maand beschikbaar hebt en vanuit uw (vroegere) werk een specialisatie hebt of gewoon een handige Harry of Ria bent dan verwelkomen we u graag.

Het ligt in de bedoeling om als proefperiode de bijeenkomsten te houden op de eerste de derde woensdag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur.
Dit kan natuurlijk worden uitgebreid naar meerdere woensdagen als de belangstelling hierom vraagt.
Alle reparaties worden in principe gratis uitgevoerd ,als er onderdelen moeten worden aangeschaft komen die uiteraard voor rekening van de aanbieder maar altijd in overleg.
Een vrijwillige donatie na een geslaagde reparatie  is natuurlijk altijd welkom en wordt gebruikt voor de aanschaf van eventuele benodigde gereedschappen.

REPAIR CAFE START VOOR DE EERSTE KEER OP WOENDAG 24 NOVEMBER !!

 

Meer info of aanmelden als vrijwilliger ?

Peer van Dijk 0648607708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.