Repair Cafés Eindhoven in september weer open

Repair Cafés Eindhoven in september weer open

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op vrijdag 2 september 2022.
.

Na de zomer openen de zeven Repair Cafés in Eindhoven weer hun deuren. Bij een Repair Café kun je je kapotte huishoudelijke apparaat laten repareren. Je kan er zo binnenlopen, maar je moet er wel tijdens de reparatie bij blijven. Het slaagpercentage van de reparaties ligt rond 70%. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd, een fooi dus. Van de vrijwillige bijdrage wordt de huur van de ruimte betaald en kan er nieuw gereedschap worden aangeschaft.

Drie Repair Cafés in Woensel

In 2022 is nieuw gestart RC Acht in Dorpshuis Acht. Open elke 1e en 3e woensdag van de maand, 14.00 tot 17.00 uur. Seizoensopening 7 september. RC Woensel opent weer vrijdag 2 september, 14.00 uur tot 16.00 uur. We zitten aan de Firmamentlaan 1. RC Woensel is elke week open, evenals RC Blixembosch. RC Blixembosch zit in het wijkcentrum aan de Ouverture en is bijna elke donderdag geopend. Vanaf 8 september, 14.00 uur. Wisselend op de middag en in de avond. Al hun openingstijden staan op de website.

De adressen en openingstijden van de vier andere Repair Cafés in Eindhoven zijn te vinden op de website www.repaircafeeindhoven.nl

De gemeente Eindhoven heeft ook plannen voor de oprichting van een circulair ambachtscentrum. In zo’n centrum zouden dan kapotte huishoudelijke apparaten gerepareerd kunnen worden voor hergebruik. Dit zou een samenwerking kunnen worden tussen de twee milieustraten van CURE en enkele kringloopwinkels. Over de precieze opzet en uitwerking wordt nog nagedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.