Oefenvluchten C-130 Hercules, doorstarts op Eindhoven

Oefenvluchten C-130 Hercules, doorstarts op Eindhoven

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op dinsdag 14 maart 2023.
.

Van 13 tot en met 24 maart wordt door het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven geoefend met een C-130 Hercules transportvliegtuig. Tijdens de oefening wordt laag boven delen van Nederland en België gevlogen.

Het grootste deel van de vluchten zal plaatsvinden richting de Belgische vliegvelden Weelde en Chièvres. Een onderdeel van de oefening is het droppen van vracht op de eerdergenoemde vliegvelden of de oefenlocatie in Marnewaard (Groningen).

Night vision goggles

Tijdens de oefening maakt de vliegtuigbemanning gebruik van night vision goggles of nachtzichtapparatuur. Hiermee kunnen vliegers in een compleet verduisterde omgeving vliegen. Om optimaal gebruik te maken van deze goggles wordt op werkdagen tot 23:00 u gevlogen waarbij het mogelijk is dat op vliegbasis Eindhoven oefendoorstarts worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.