Oefening Orange Bull

Oefening Orange Bull

Geschreven door Peter Goedegebure op donderdag 17 november 2022.
.

Van 5 tot en met 16 december wordt vanaf vliegbasis Eindhoven oefening Orange Bull gehouden. Tijdens de oefening vliegen twee C-130 Hercules transportvliegtuigen naar oefenlocaties in Nederland en België waar personeel en vracht vanuit de vliegtuigen worden gedropt.
Tijdens de oefening vliegen de toestellen drie vluchten per dag. De geplande tijden zijn 09:00u-11:00u, 13:00u-16:00u en 19:00u-22:00u.

In Nederland betreffen het de volgende oefenlocaties: Marnewaard (Gr) , Ginkelse Heide (GLD), Wamel (Gld) en Regte Heide (N-Br.). In België wordt geoefend in Weelde, Bertrix, Hechtel en Chievre. Per vlucht wordt niet naar alle hierboven genoemde locaties gevlogen. De vluchtplanning is onder andere afhankelijk van het verloop van de oefening en weersomstandigheden op de locaties.
Voor de veiligheid van de toeschouwers en de parachutisten, worden de exacte tijden van de parachutesprongen niet vrijgegeven.
Op het kaartje hieronder is het gebied aangegeven waarbinnen de vliegtuigen laag zullen vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.