Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht
 Laatste weekmarkt info

Laatste weekmarkt info

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op zondag 20 juni 2021.

Bovenin staat de laatste informatie
Elke vrijdag is er als test een weekmarkt in Acht. De tijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur


24 okt: Laatste nieuws: vanaf 29 okt is er weer een kippen- en kaas boer


21 okt: gelezen in de krant: De proefperiode van de weekmarkt in Acht zit er weer op. De grote vraag is: komt er een definitieve toestemming om de weekmarkt te continueren?

Als het aan de marktlui zelf ligt, gaat de markt door. Vraag je het aan de bezoekers van de wekelijkse markt op vrijdag in kerkdorp Acht, dan zijn zij nog even enthousiast en zeggen ook ja. Maar toch is de enorme toeloop, zoals bij de eerste markt in juni, een stuk minder geworden.

Vorige week is er een evaluatie geweest met de gemeente Eindhoven en de kraamhouders. Uiteindelijk beslist de gemeente of deze ‘Markt Light’ zijn bestaansrecht heeft bewezen en doorgaat. Markt Light zijn locaties met flexibele standplaatsen voor een kortere periode zonder inzet van een marktmeester.

,,Er is besloten dat de ondernemers willen dat de markt doorgaat ondanks dat er twee ondernemers zijn gestopt”, zegt initiatiefneemster van de markt Sylvia van der Burg.
Niet rendabel

De kaasboer en de kipspecialiteitenkraam zijn vertrokken, omdat de omzet niet rendabel genoeg was, mede door hoge personeelskosten. Voor de kaasboer is al vervanging gevonden en naar een kippenkraam is Van der Burg nog op zoek. De overige ondernemers blijven. Maar, blijkt na rondvraag, dan moeten er een aantal zaken veranderen. Bij de start van de markt hebben zij al aangegeven dat het opstarten van een markt tijd kost.

,,Er is behoefte aan een duidelijke communicatie over begin- en eindtijd van de markt en het gelijktijdig starten van alle ondernemers”, zegt Van der Burg. De bakkerskraam begint namelijk pas om 12.00 uur. De overige kraamhouders geven aan dat als mensen ’s morgens naar de markt komen alle boodschappen in een keer willen doen. Ook zien zij het liefst meer diversiteit aan kramen.
Facebookpagina

,,De bakker probeert dit voor 1 januari opgelost te hebben. Voor wat betreft de communicatie gaat de ondernemer van de stroopwafelkraam een Facebookpagina opzetten. De opzet van de markt wordt weer zoals in het begin, zodat de kramen dichter bij elkaar staan.”

Blijft de markt, dan wordt deze opgenomen in het Marktreglement, waarbij de standplaatsen wekelijks op vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur aan de huidige deelnemende ondernemers worden toegewezen en reservering en betalingen gaan lopen via de gemeente Eindhoven. ,,Indien toestemming volgt om door te gaan, is het van belang dat er twee elektriciteitskasten komen en de verkeerssituatie rondom de markt wordt geformaliseerd (verkeersbesluiten, bebording en afzetting)”, aldus Van der Burg.

Van der Burg hoopt dat per 1 januari de markt definitief is, waardoor nieuwe kraamhouders eerder gaan toezeggen en iedereen weet waar hij aan toe is. ,,Maar uiteindelijk is het aan de Achtenaren of de markt blijft, want komt er niemand dan stopt het.”


20 sept: Na een geweldige start van de markt en heel veel enthousiaste reacties heeft Albert’s Grill Paleis af moeten haken. Hij had een paar extra opdrachtgevers erbij gekregen en de markt op Acht was voor hem niet rendabel en dat is heel jammer.

Ik ben nu op zoek naar een nieuwe kipkraam en ik hoop er een te vinden voor a.s. vrijdag.
Met de gemeente zijn we nog steeds in gesprek voor een permanente stroomvoorziening zodat we meer kramen kunnen plaatsen.
Ook zijn we op zoek naar een enthousiaste Achtenaar die een openbaar facebook account wil maken voor de Markt op Acht, ook word je de beheerder. Op dit facebook account komen dan de wekelijks aanbiedingen van de marktkraamhouders en als ze op vakantie zijn kunnen ze dat daarop vermelden.
Wekelijks kan je dan benaderd worden om deze aanbiedingen op de site te zetten, dus het is snel schakelen en je moet daar natuurlijk ook tijd voor hebben.
Ben je betrokken bij de Markt op Acht en wil je dit als vrijwilliger doen stuur mij dan een mailtje: sylviaburg@hotmail.nl

Wafels

24 juni: Morgen komt ook de kraam met overheerlijke Luikse- en stroopwafels,
De maximale buitentemperatuur zal 20 graden zijn, en niet veel kans op regen, met andere woorden , een mooie marktdag, geniet ervan


Orgelconcert tijdens de weekmarkt

19 juni:  Voortaan zal iedere vrijdag tijdens de markt een orgelconcert worden gegeven in de St. Antonius Abt kerk van 14.00 tot 15.00 uur. De organist is Gerrit van der Waal en de toegang is gratis.


Laatste nieuws

[wonderplugin_slider id=1] Foto’s met dank aan Pim R

17 juni: Vorige week (de eerste keer) hadden we opstartproblemen met de markt. De electra van de Visboer was niet in orde zodat er geen gebakken vis kon worden verkocht en Albert’s Grill paleis had pech gehad met een verkoopwagen en zij konden geen Grill van het spit verkopen.

Maar de problemen zijn verholpen! Vrijdag is er een lekker kippetje van de grill en een gebakken visje. Ook is er de Hollandse Nieuwe!
Tevens staat er een gastkraam op de markt, een bekende middenstander uit Acht.

Wendy van Zoet en Lekker kan door privé omstandigheden niet komen maar waarschijnlijk staat er vanaf volgende week wel een wafelbakker op de markt.


Weekmarkt in coronatijd

11 juni: Vanwege de coronacrisis moeten de bezoekers de boodschappen op een veilige manier kunnen doen: anderhalve meter afstand van elkaar en van de verkopers, ruime paden om elkaar te passeren en om te wachten voor een kraam. De ondernemers hebben hiervoor voorzorgsmaatregelen getroffen. Aan bezoekers de vraag om ook hun verantwoordelijkheid te nemen


Parkeren IJsselstraat en Lekstraat

11 juni: Om de weekmarkt in te richten wordt er gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen aan het plein. Het betreft de parkeerplaatsen tegenover de kerk aan de Ijsselstraat en de parkeerplaatsen aan de Lekstraat tegenover de Pizzeria. Daarom vragen we u daar op vrijdag vanaf 8.00 uur niet meer te parkeren. Verder willen we u vragen uw bezoekers erop te attenderen dat parkeren aan het plein op deze vrijdagen van 08.00 tot 17.00 uur niet mogelijk is. Door de markt zal een gedeelte van de Ijsselstraat en Lekstraat aan het plein worden afgesloten van verkeer. Deze afsluiting geldt elke vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op de Ijsselstraat (vanaf de T-splitsing bij de kerk / zoen en zoef strook) en de Lekstraat tot de parkeerplaats van de fysiotherapeut. Dit parkeerterrein blijft bereikbaar net als de zoen en zoef strook.


 

Eén reactie op “Laatste weekmarkt info”

  1. M. van den Berg schreef:

    Is de markt nu definitief, of niet meer aanwezig? Dat is nergens terug te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.