Laatste weekmarkt info

Bovenin staat de laatste informatie
Elke vrijdag is er als test een weekmarkt in Acht. De tijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur


20 sept: Na een geweldige start van de markt en heel veel enthousiaste reacties heeft Albert’s Grill Paleis af moeten haken. Hij had een paar extra opdrachtgevers erbij gekregen en de markt op Acht was voor hem niet rendabel en dat is heel jammer.

Ik ben nu op zoek naar een nieuwe kipkraam en ik hoop er een te vinden voor a.s. vrijdag.

Met de gemeente zijn we nog steeds in gesprek voor een permanente stroomvoorziening zodat we meer kramen kunnen plaatsen.
Ook zijn we op zoek naar een enthousiaste Achtenaar die een openbaar facebook account wil maken voor de Markt op Acht, ook word je de beheerder. Op dit facebook account komen dan de wekelijks aanbiedingen van de marktkraamhouders en als ze op vakantie zijn kunnen ze dat daarop vermelden.
Wekelijks kan je dan benaderd worden om deze aanbiedingen op de site te zetten, dus het is snel schakelen en je moet daar natuurlijk ook tijd voor hebben.
Ben je betrokken bij de Markt op Acht en wil je dit als vrijwilliger doen stuur mij dan een mailtje: sylviaburg@hotmail.nl

Wafels

24 juni: Morgen komt ook de kraam met overheerlijke Luikse- en stroopwafels,
De maximale buitentemperatuur zal 20 graden zijn, en niet veel kans op regen, met andere woorden , een mooie marktdag, geniet ervan


Orgelconcert tijdens de weekmarkt

19 juni:  Voortaan zal iedere vrijdag tijdens de markt een orgelconcert worden gegeven in de St. Antonius Abt kerk van 14.00 tot 15.00 uur. De organist is Gerrit van der Waal en de toegang is gratis.


Laatste nieuws

Foto’s met dank aan Pim R

17 juni: Vorige week (de eerste keer) hadden we opstartproblemen met de markt. De electra van de Visboer was niet in orde zodat er geen gebakken vis kon worden verkocht en Albert’s Grill paleis had pech gehad met een verkoopwagen en zij konden geen Grill van het spit verkopen.

Maar de problemen zijn verholpen! Vrijdag is er een lekker kippetje van de grill en een gebakken visje. Ook is er de Hollandse Nieuwe!
Tevens staat er een gastkraam op de markt, een bekende middenstander uit Acht.

Wendy van Zoet en Lekker kan door privé omstandigheden niet komen maar waarschijnlijk staat er vanaf volgende week wel een wafelbakker op de markt.


Weekmarkt in coronatijd

11 juni: Vanwege de coronacrisis moeten de bezoekers de boodschappen op een veilige manier kunnen doen: anderhalve meter afstand van elkaar en van de verkopers, ruime paden om elkaar te passeren en om te wachten voor een kraam. De ondernemers hebben hiervoor voorzorgsmaatregelen getroffen. Aan bezoekers de vraag om ook hun verantwoordelijkheid te nemen


Parkeren IJsselstraat en Lekstraat

11 juni: Om de weekmarkt in te richten wordt er gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen aan het plein. Het betreft de parkeerplaatsen tegenover de kerk aan de Ijsselstraat en de parkeerplaatsen aan de Lekstraat tegenover de Pizzeria. Daarom vragen we u daar op vrijdag vanaf 8.00 uur niet meer te parkeren. Verder willen we u vragen uw bezoekers erop te attenderen dat parkeren aan het plein op deze vrijdagen van 08.00 tot 17.00 uur niet mogelijk is. Door de markt zal een gedeelte van de Ijsselstraat en Lekstraat aan het plein worden afgesloten van verkeer. Deze afsluiting geldt elke vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op de Ijsselstraat (vanaf de T-splitsing bij de kerk / zoen en zoef strook) en de Lekstraat tot de parkeerplaats van de fysiotherapeut. Dit parkeerterrein blijft bereikbaar net als de zoen en zoef strook.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.