Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Lage hoogte trainingsvluchten vanaf vliegbasis

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op vrijdag 26 november 2021.

C-130

Van 29 november tot en met 17 december voert vanaf Vliegbasis Eindhoven een transportvliegtuig van het type C-130 Hercules op lage hoogte trainingsvluchten uit boven een deel van Nederland. Om de gezagvoerders de mogelijkheid te geven verschillende routes te plannen en een spreiding van het geluid te bewerkstelligen is gekozen voor een groot tijdelijk laagvlieggebied. De vluchten worden op werkdagen uitgevoerd waarbij ook in de avonduren wordt gevlogen.

Tijdens de trainingsvluchten wordt door de vliegtuigbemanning gebruik gemaakt van nachtzichtapparatuur, zogenaamde Night Vision Googles en het Cargo Delivery System waarmee vracht door middel van een parachute kan worden gedropt. Om de vracht veilig op de daarvoor bestemde posities te laten neerkomen, is het noodzakelijk dat het betrokken vliegtuig voldoende laag kan vliegen. De trainingsvluchten zijn een onderdeel van de voorbereiding op de uitzending naar Mali. Nederland ondersteunt de VN-missie Minusma met een C-130 Hercules, daarvoor zijn 90 militairen uitgezonden naar Bamako in Mali. Het personeel dat sinds begin november in Mali aanwezig is, wordt in het eerste kwartaal van 2022 afgelost door hun collega’s.

De belangrijkste taak in Mali is het verzorgen van luchttransport van personen en vracht, hieronder vallen ook (medische) evacuaties. De C-130 is een viermotorig middelzwaar transportvliegtuig en wordt onder meer gebruikt voor het droppen van personeel en materieel in gebieden waar geen vliegtuigen kunnen landen. Daarnaast is de C-130 is staat op te stijgen en te landen op onverharde vliegvelden. Meer informatie over vliegbewegingen kunt u vinden op http://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Actuele informatie over de trainingsvluchten is te vinden via Twitter @VlbEindhoven

Meer lezen over deze oefening? Lees de nieuwsbrief van de vliegbasis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.