Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht
 Fotowedstrijd Achtse Kalender 2021

Fotowedstrijd Achtse Kalender 2021

Geschreven door Peter Goedegebure op vrijdag 2 oktober 2020.

Voor 2021 wil de dorpsraad een Achtse kalender uitgeven. De foto’s op deze kalender hebben als thema ‘Acht’.
De foto’s op de kalender zijn de winnende foto’s van een fotowedstrijd met als thema ‘Acht’.

Fotowedstrijd

Vanaf nu kan iedereen deelnemen aan de fotowedstrijd. Maak mooie, kalenderwaardige foto’s en stuur deze naar fotowedstrijd@acht.nl. Je hebt hier de hele maand oktober de tijd voor.
Een jury, bestaande uit dorpsraadsleden en leden van fotogroep Klick, maakt daarna een eerste selectie van 48 foto’s. Deze foto’s worden op 7 en 8 november tentoongesteld in het dorpshuis en komen tegelijk ook op deze website te staan. Iedereen kan dan zijn stem uitbrengen (in het dorpshuis of op deze website). De 13 winnende foto’s komen op de Achtse Kalender 2021.
Het is natuurlijk het leukst om nieuwe, deze maand genomen, foto’s in te sturen. Echter om niet een kalender met alleen herfst foto’s te hebben, worden ook eerder genomen foto’s geaccepteerd.
Zie het reglement hieronder voor details.

Achtse Kalender 2021

Zodra de winnende foto’s bekend zijn, kunnen de kalenders besteld worden. Informatie hierover volgt later. Voor de kalender hoef je alleen de drukkosten te betalen, we hopen dat die maximaal € 10,- bedragen.

Voorbeeld (dit is niet het uiteindelijke uiterlijk van de kalender)

 Fotowedstrijd reglement

De Dorpsraad Acht organiseert dit jaar een fotowedstrijd voor de Achtse Kalender. Om dit soepel te laten verlopen, hebben we een aantal regels geformuleerd.

 1. Door deelname verklaart men zich akkoord met de regels en is verantwoordelijk voor de eigen inbreng.
 2. Iedereen kan foto’s inzenden. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
  • De foto’s passen binnen het thema “Acht”.
  • De foto’s voldoen aan de fatsoensnormen.
  • Een persoon mag maximaal drie foto’s inzenden per wedstrijd.
  • De ingezonden foto’s moeten door de deelnemer zelf zijn gemaakt.
  • De originele foto’s mogen slechts in beperkte mate gecorrigeerd zijn en geen kader, signatuur of andere toevoegingen hebben.
  • Foto’s inzenden is mogelijk tot/met 31 oktober 2020.
  • De foto moet een jpeg/jpg-bestand zijn. Het formaat van de foto is liggend (landscape) met maatvoering A4 (300 dpi): 2480 x 3508 pixels.
 3. De foto’s dienen per email ingezonden te worden naar fotowedstrijd@acht.nl, met vermelding van naam en adres.
 4. Door inzending geeft de deelnemer toestemming aan Dorpsraad Acht om de foto op Acht Digitaal (acht.nl) te plaatsen en tentoon te stellen en, als geselecteerd, te gebruiken voor de kalender. Dorpsraad Acht zal deze foto’s niet aan derden overdragen.
 5. Een ‘jury’ beoordeelt de foto’s en nomineert maximaal 48 foto’s voor plaatsing op de website en de tentoonstelling.
 6. De bezoekers van de website/tentoonstelling bepalen de foto’s voor de kalender door op de genomineerde foto’s te stemmen. Er kan eenmalig worden gestemd. De 13 foto’s met de meeste stemmen komen op de kalender.
 7. De foto’s zijn te zien tijdens de tentoonstelling op 7 en 8 november 2020 in het Dorpshuis en vanaf 7 november op de website Acht.nl.
 8. Digitale stemming sluit op 10 november 2020.
 9. Derden hebben niet het recht om foto’s van de Dorpsraad Acht Fotowedstrijd te kopiëren, te verhandelen en/of voor andere doeleinden te gebruiken.
 10. Deelnemers die tegen de regels in toch werk van derden insturen zijn zelf voor de auteursrechtelijke gevolgen aansprakelijk. Dorpsraad Acht kan op geen enkele manier verantwoordelijkheid aanvaarden voor het wederrechtelijk insturen van foto’s waarop auteursrecht van derden rust.

2 reacties op “Fotowedstrijd Achtse Kalender 2021”

 1. HvM schreef:

  1e reactie
  via mail…
  Ik hoop niet dat we in oktober foto’s met Acht in de sneeuw kunnen maken. De maanden december en/of januari zullen dan toch met een oude foto moeten worden opgeleukt

  HvM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Nieuws delen?

 • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

 • Vul direct ons formulier in!

 • Acht Digitaal nieuwsbrief

 • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.