Elektrische laadpaal aan Roerstraat

Elektrische laadpaal aan Roerstraat

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op dinsdag 6 december 2022.
.

Beeldmerk Gemeente EindhovenDe gemeente Eindhoven heeft besloten dat er op de Roerstraat één of meerdere parkeerplaatsen worden aangewezen als parkeergelegenheid die alleen bestemd is voor personenauto’s met gebruik van de laadpaal.

Aanleiding

De bovengenoemde straat is bij de gemeente Eindhoven in beheer. De gemeente Eindhoven wil het elektrisch vervoer bevorderen, aangezien zij de voordelen van elektrisch rijden inziet. De belangrijke voordelen van elektrische auto’s zijn dat zij geen CO2 en fijnstof uitstoten en daarmee minder schadelijk voor het milieu zijn. Bovendien zijn elektrische auto’s stiller en veroorzaken minder stank. Daarom laat de gemeente Eindhoven parkeervoorzieningen voor het opladen van elektrische voertuigen inrichten. Hiervoor worden standaard twee parkeerplaatsen gereserveerd. Door de vele voordelen van elektrisch rijden wordt het verloren gaan van een openbare parkeerplaats ten gunste van een parkeerplaats voor een selecte groep gebruikers als acceptabel gezien.

Voor het volledige bericht zie: Gemeenteblad 2022, 537419 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.