Elektrische laadpaal aan Roerstraat

Beeldmerk Gemeente EindhovenDe gemeente Eindhoven heeft besloten dat er op de Roerstraat één of meerdere parkeerplaatsen worden aangewezen als parkeergelegenheid die alleen bestemd is voor personenauto’s met gebruik van de laadpaal.

Aanleiding

De bovengenoemde straat is bij de gemeente Eindhoven in beheer. De gemeente Eindhoven wil het elektrisch vervoer bevorderen, aangezien zij de voordelen van elektrisch rijden inziet. De belangrijke voordelen van elektrische auto’s zijn dat zij geen CO2 en fijnstof uitstoten en daarmee minder schadelijk voor het milieu zijn. Bovendien zijn elektrische auto’s stiller en veroorzaken minder stank. Daarom laat de gemeente Eindhoven parkeervoorzieningen voor het opladen van elektrische voertuigen inrichten. Hiervoor worden standaard twee parkeerplaatsen gereserveerd. Door de vele voordelen van elektrisch rijden wordt het verloren gaan van een openbare parkeerplaats ten gunste van een parkeerplaats voor een selecte groep gebruikers als acceptabel gezien.

Voor het volledige bericht zie: Gemeenteblad 2022, 537419 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.