Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht
 Eindhoven Airport dicht voor groot onderhoud

Eindhoven Airport dicht voor groot onderhoud

Geschreven door Daphne Jonkers-Metselaar op donderdag 15 februari 2024.

Het Eindhovens Dagblad maakt melding van een langdurige sluiting van de luchthaven. Dat er werkzaamheden op handen zijn maakt de krant op uit een marktconsultatie ten behoeve van aanbesteding. Het is nog niet bekend wanneer deze sluiting plaats heeft. Het vermoeden is in 2027.

Tegelijkertijd met de renovatie van de start- en landingsbaan waarbij ook de verlichting, bekabeling en afwatering aangepakt worden zal ook het Instrument Landing Systeem (ILS) verbeterd worden. Het is nu categorie 1 en wordt dan categorie 3. Daardoor kunnen vliegtuigen ook landen en opstijgen in zeer dichte mist.

Eindhoven Airport 2

De vermoedelijk 5 maanden durende operatie heeft grote gevolgen voor het reizen van en naar Eindhoven. Naar schatting zullen tegen de 3 miljoen reizigers moeten uitwijken naar andere luchthavens.

Abonnees van de krant kunnen meer lezen over het voorgenomen onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.