BoerenBruiloft Bekendmaking

BoerenBruiloft Bekendmaking

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op dinsdag 7 september 2021.
.

Beste Boerkes en Boerinnekes uit ons mooie Acht…

Ondanks dat we al een aantal jaar geen boerenoptocht meer hebben vanuit Acht, blijft de BoerenBruiloft zeer nauw verbonden aan dit mooie kerkdorp.

Immers verloven de nieuwe bruidsparen zich nog altijd jaarlijks in het Dorpshuis aan de Lekstraat, alwaar wij altijd zeer warm worden ontvangen. Hiermee start traditioneel het nieuwe seizoen van de Boeren. Het huidige bruidspaar Ab & Saar, is in alle opzichten een uitzonderlijk paar. Niet alleen waren zij het 50e bruidspaar, zij zijn ook het enige paar wat zich 2 jaar bruidspaar mag noemen. Uiteraard komt dit door de omstandigheden die het hele land nog steeds in haar greep houdt. Vorig jaar wisten we in maart al dat er in het najaar geen activiteit zou plaatsvinden, dit jaar hebben we meer hoop. Daarom hebben we op vrijdagavond 5 november gelukkig weer een verlovingsavond gepland. Uiteraard in het Dorpshuis aan de Lekstraat. De avond zal om Acht over Acht beginnen en tijdens deze avond gaan we afscheid nemen van Ab & Saar. Normaal laat het bruidspaar dat afscheid neemt hun “kiendje” aan het Lampegatse volk zien, maar deze zijn alweer bijna een jaar oud, dus we zijn benieuwd wat er nu getoond gaat worden. We weten al dat het een 6-ling is, maar hoe gaat het nu met hen… Overigens zal dit jaar de verlovingsavond iets anders ingevuld gaan worden. Naast het afscheid nemen van het huidige Bruidspaar en het verwelkomen van het nieuwe paar, zullen er meerdere verenigingen worden ontvangen dan voorgaande jaren. Doordat we de laatste jaren actief op bezoek zijn geweest bij andere Lampegatse verenigingen is ook de vraag gekomen wanneer zij bij de Boeren op bezoek konden komen. Naast de BoerenBruiloft met carnaval is de verlovingsavond hier een uitgelezen kans voor. Onder andere omdat rond deze periode ook het nieuwe carnavalsseizoen start. Uiteraard allemaal in Boerenstijl. Mede door deze andere vorm hebben we moeten besluiten om afscheid te nemen van The Jerseys. Op deze plek wil ik hen hartelijk bedanken voor de muzikale omlijsting de afgelopen jaren. Tot slot hoop ik u (mits de maatregelen het toelaten) tijdens een van onze activiteiten te mogen ontmoeten met als eerste dus tijdens de Boeren Verlovingsavond op vrijdagavond 5 november in het Dorpshuis op Acht. Namens de gehele commissie BoerenBruiloft wens ik u alle goeds toe. Tot snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.