Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Biljart DBVVOJDODWEEPWB

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op donderdag 7 maart 2019.

De Biljart Vereniging Van Oudere Jongeren Die Op Donderdagavond We Eens Een Potje Willen Biljarten

Kort na de verbouwing van het Dorpshuis (1993) is er een nieuwe biljartclub opgericht. Henk vd Heijden en John Bos, waren de kartrekkers.
Na een kort ronselperiode, begonnen de eerste gezelligheidswedstrijden op donderdag. En we noemden ons: DBVVOJDODWEEPWB. ( De biljartvereniging van oudere jongeren, die op donderdagavond, wel eens een potje willen biljarten) Nu noemen we ons zelf: “Dorpshuis Acht” uit praktische overwegingen. We spelen een onderlinge competitie, met af en toe een gezelligheidswedstrijdje tegen een andere vereniging.

In het begin moesten we ons zelf bedienen, wat betreft de bar. Afrekening op basis van afname en op basis van vertrouwen. Ad Jansen (voormalig beheerder) had zijn eerste werkavond bij onze club.
Op dit moment hebben we 14 leden maar we kunnen nog wel een paar leden gebruiken! We zijn nog bijna in dezelfde samenstelling als in het begin, met een wel duidelijke meerderheid van een familie. Is alleen maar, nog  gezelliger!

Enkele jaren later kregen we een 2e biljartvereniging in het gebouw. Ze moesten noodgedwongen verhuizen, door de sluiting van café ‘De Sport’. Kort na hun binnenkomst werd de kleine zaal behoorlijk aangepast. Een meer Brabants karakter. Nu is het echt een gezellig onderkomen.We hopen nog lang te kunnen blijven biljarten, in ons eigen gezellige ‘Dorpshuis’ We spelen elke donderdagavond van 20.00 tot  23.00 (dat wordt incidenteel wel eens later) in het kleine zaaltje van het Dorpshuis in Acht.
Zie website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.