Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

alaaf acht giet oan uitslag optocht

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op donderdag 7 maart 2019.

Alaaf Acht giet oan + uitslag optocht

EINDHOVEN – Toch ook dit jaar weer een carnavalsoptocht in Acht.. Met een nieuwe aanwas in de organisatie is er weer een mooie tocht neergezet. De Achtenaren gingen los met het thema Acht giet oan.Karin Rosendaal 03-03-19, 16:11 Laatste update: 04-03-19, 16:15 Bron: ED

Acht giet oan, het thema van de Achtse carnavalsoptocht. Helaas, gieten deed het ook, maar het publiek stond ook deze keer op het dorpsplein in Acht. Er zijn zeventien inschrijvingen, zelfs van een iemand die er niet is, diegene heeft een houten frame van een ‘schitterende ster’ bij de kiosk neergezet, hij schittert van afwezigheid, omdat hij op vakantie is.

Leek het in januari nog dat de optocht niet door zou gaan. Na een laatste oproep voor vrijwilligers, heeft een groep enthousiaste Achtenaren weer een mooie optocht neergezet. Wil Brands, organisatie: ,,We zijn zeer content met de nieuwe groep. Zij hebben het super opgepakt. Met name de verkeersregelaars zijn goed geregeld”.

Gieters , in alle vormen en maten komen voorbij. De vriendengroep van Tyno (10) rijdt met een skelter vol met plantjes, die ze water geven ,,We hoorden het thema en dachten meteen aan gieters en plantjes.”

Een grote gietende gieter, waar je beter niet achter kan lopen, speelt in op het feit dat er geen winkels meer in Acht zijn. ‘De optocht giet oan, maar de bakker, chinees, kapper en supermarkt giet niet oan’. Mariëlle Hellemons en Marco van der Heijden, lopen beiden mee met deze wagen en allebei hebben ze dit jaar voor het eerst de optocht mee georganiseerd. Van der Heijden: ,,Als iedereen zijn taak doet is het organiseren van de optocht zo klaar. Volgend jaar doe ik het weer. Iedereen speelt leuk op het thema in.” Hellemons: ,,De opzet van de optocht is hetzelfde. We weten nu hoe het werkt. Alleen dit weer is zonde. “

De mensen langs de kant zijn enthousiast. Mia Roestenburg: ,,Het is grandioos, ik vind het geweldig, mooie wagens.” En het weer? ,,Daar zijn paraplus voor.” Bij het zorgcentrum Antonius staan de bewoners achter de ramen. Riet van Gent (88) staat wel buiten en geniet zichtbaar. ,,Vanmorgen ben ik al naar de mis in de Catharinakerk geweest. Geweldig was het. En nu de optocht. Nat en regen interesseert me niet. Geweldig dat ze dit doen.” Traditiegetrouw wordt de optocht afgesloten in het Dorpshuis waar de uitslag van de optocht bekend wordt gemaakt:

WAGENS

1. Optocht giet wel oan
2. Zonder Optocht was er geen bal aon
3. Rood en groen is boerenfatsoen.

LOOPGROEP VOLWASSENEN

1. De vaste kliek deelt uit
2. Lente Feeen
3. Ut Giet

LOOPGROEP KINDEREN

1. De Dúrgangers
2. ‘t Leijerke giet nie oan
3. De Achtse Gieters

VOLWASSENEN INDIVIDUEEL

1. Tis 3 keer niks
2. De Bijtjes
3. Ik schitter door afwezigheid

KINDEREN INDIVIDUEEL

1. De jagers van Acht
2. De pareltjes van de Optocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.