Stichting Werkgroep Boomgaard AchtStichting Werkgroep Boomgaard AchtActiviteitenAlgemene infoFruitrassenGeschiedenisLinks


Welkom bij de Stichting Werkgroep Boomgaard Acht.

Aan de rand van Eindhoven, ten zuidoosten van de oude dorpskern van Acht, ligt een monumentale hoogstamboomgaard uit het begin van de vorige eeuw. Op een oppervlakte van anderhalve hectare staan hier een kleine 200 fruitbomen met tientallen, veelal oude appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen. De boomgaard is omgeven door een haag van meidoorn en beuk.

Bloesem

De boomgaard wordt, in samenwerking met de gemeente Eindhoven, op biologische wijze beheerd  door de onze stichting. Op deze website vindt u meer informatie over de geschiedenis van de boomgaard, de verschillende fruitrassen en de diverse activiteiten die door de stichting worden ondernomen.

Oogst

[bws_related_posts]

Gerelateerde berichten voor de categorie: Boomgaard


Stichting Werkgroep Boomgaard AchtActiviteitenAlgemene infoFruitrassenGeschiedenisLinks

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.