Digitaal Acht - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

KBO afdeling AchtKBO afdeling Acht is een vereniging voor iedereen vanaf 50 jaar. We zijn onderdeel van de KBO-Brabant Kring Eindhoven en vallen onder KBO-Brabant 

Landelijk, provinciaal en lokaal

KBO is een belangenvereniging die in heel Nederland actief is. De vereniging is zowel landelijk, als provinciaal lokaal georganiseerd. Als je lid bent van de provinciale vereniging ben je automatisch lid van de lokale seniorenvereniging.

Wat doet de KBO

KBO-Brabant is één van de grootste senioren verenigingen van Nederland en daarmee een serieuze gesprekspartner voor allerlei partijen. Hierdoor kunnen zij de belangen van senioren behartigen. Daarnaast organiseert de vereniging verschillende activiteiten voor de leden en kunnen de vele vrijwilligers de leden bijstaan met vragen over wonen, zorg, maar ook bij sommige juridische zaken of hulp bij het invullen van belastingformulieren.

Het lidmaatschap is € 25,- per persoon per jaar. Daarvoor krijg je een ledenpas die recht geeft op verschillende voordelen én ontvang je 10 keer per jaar het tijdschrift ‘ONS’. Daarin staan de ledenvoordeelaanbiedingen en word je op de hoogte gehouden van de terreinen waarop de belangen voor senioren behartigd worden. Als bijlage krijg je bij de ‘ONS’ ook het maandoverzicht dat KBO-Acht opstelt; Seniorenbulletin/PriKBOrd

KBO-Acht

Onze lokale afdeling heeft een eigen bestuur. Dat bestaat sinds 1 januari 2022 uit:

 • Jan Luijten, voorzitter
 • Wil van Otterdijk, penningmeester (interim)
 • Anja Nuijten, secretaris, e-mail secretariaat@kboacht.nl
 • Titia Le Brasse, activiteiten
 • Lies Castelijns, activiteiten en adviseur
 • Eduard van Geest, activiteiten en adviseur

We organiseren vooral activiteiten voor de leden. Introducees zijn vaak welkom. De volgende activiteiten prijken het hele jaar door op onze agenda:

Fietsen en wandelen

Elke woensdag wordt er gefietst of gewandeld, zie ook Wandel – Fietsclub Acht
In de maanden april tot en met september wordt er ongeveer één keer per maand een dagtocht gefietst van ongeveer 40 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt niet hoger dan 15 km per uur. De start is om 10.00 uur bij de waterpomp op het kerkplein. Rond 15.30 uur zijn we weer terug op Acht. Koffie en lunch zijn voor eigen rekening. De eerste koffiestop is na circa 13 kilometer vanaf de start en na weer 10 tot 15 kilometer volgt de lunchpauze.

Kienen

Ongeveer 1x per maand wordt er op woensdagavond in het Antonius een kienavond, met loterij in de pauze, georganiseerd. De zaal is open vanaf 18.30 en het kienen is van 19.00 tot ongeveer 22.00 u. Een plankje kost € 1,50. Voor fris betaal je € 1,50 en een alcoholische versnapering kost € 2,50. Voor € 1,- krijg je vier loten.

Jeu-de-boules

Bij goed weer wordt er iedere dinsdagmiddag gejeu-de-bould op de banen aan de achterzijde van het Antonius. Tussen 14.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom om mee te doen of om gezellig te kijken.
Informatie: Willemien Vervoort


 

 • Nieuws delen?

 • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

 • Vul direct ons formulier in!

 • Acht Digitaal nieuwsbrief

 • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.