Wat is Hartslag NU?

Hart voor AchtContactCursussenLocatie AEDsReanimatieWat is Hartslag nu?6 minuten zoneWat is een AED?


HartslagNu is een SMS alarmeringssysteem op basis van het opgegeven adres (of adressen) van vrijwillige (burger)hulpverleners. 

Deze vrijwilligers hebben zich laten registreren en zijn bekwaam om een reanimatie te kunnen uitvoeren en een AED te bedienen. De adressen van geregistreerde en beschikbare AED’s staan in HartslagNu vermeld. HartslagNu is ook een pushbericht alarmeringssysteem (als vrijwilligers de App geïnstalleerd hebben op hun smartphone). Deze App gaat niet uit van het opgegeven adres maar maakt gebruikt van de locatie informatie van de smartphone om te bepalen welke burgerhulpverleners echt in de buurt van een slachtoffer zijn.

De Meldkamer Ambulancezorg stuurt de adresgegevens van een slachtoffer naar HartslagNu.
HartslagNu zoekt de dichtstbijzijnde geregistreerde hulpverleners en stuurt deze personen een SMS of push bericht met een oproep om direct naar het slachtoffer te gaan, met het adres waar ze naar toe moeten en de datum en tijd van de oproep.
Is er geen AED beschikbaar dan ontvangen de vrijwilligers allemaal dezelfde boodschap.
Is er een AED beschikbaar dan wordt er een onderscheid gemaakt, gebaseerd op afstand, tussen deelnemers die direct naar het slachtoffer worden gestuurd en deelnemers die eerst een AED moeten gaan halen en dan naar het slachtoffer worden gestuurd.

Voor meer informatie over de achtergrond en werking van HartslagNu zie: www.hartslagnu.nl.Hart voor AchtContactCursussenLocatie AEDsReanimatieWat is Hartslag nu?6 minuten zoneWat is een AED?

Reacties zijn gesloten.