Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Wat is een AED?Je herkent een AED aan het volgende beeldmerk:

Hoe werkt een AED
Een AED is makkelijk te bedienen. Zodra je de AED opent of aanzet, begint een stem je te vertellen wat je moet doen. Je plaatst twee plakelektroden op de ontblote borstkas van het slachtoffer. De elektroden registreren of er hartactiviteit bij het slachtoffer is en of er al dan niet een schokopdracht moet komen. In een groot aantal gevallen zal de AED opdragen om door te gaan met reanimeren.

Waarom is een AED binnen een zes minuten zone noodzakelijk?
Door vroegtijdig (binnen zes minuten) het hart te defibrilleren vergroot je de kans op overleven tot 70%! Iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrillatie neemt de overlevingskans met 10% af en wordt het hart minder gevoelig voor het defibrilleren! De ambulance komt meestal niet binnen 6 minuten ter plaatse, dus is het van levensbelang dat een automatische defibrillator voor handen is. Je kunt het leven van je buurman, partner of familielid er mee redden!

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.