ReanimatieStap 1
Controleer het bewustzijn door het slachtoffer voorzichtig aan de schouders te schudden en aan te spreken. Vraag bijvoorbeeld: “Gaat alles goed met u?”, “Wat is er gebeurd?”. Als er geen reactie volgt op het aanspreken en aanraken, dan is het slachtoffer bewusteloos.
Roep om hulp en laat 112 bellen en aan de lijn houden, vraag ook of iemand een AED kan halen. Laat het slachtoffer niet alleen.

Stap 2
Leg het slachtoffer op zijn rug en maak de luchtweg vrij door het hoofd iets naar achteren te kantelen of de kin met de vingertoppen iets omhoog te tillen. Houd de luchtweg open. Kijk, luister en voel maximaal 10 seconden naar normale ademhaling.


Stap 3
Als het slachtoffer niet normaal ademt of als je twijfelt, meld 112, die nog aan de lijn is, dat het om een reanimatie gaat.


Stap 4
Als het slachtoffer niet normaal ademt of als je twijfelt, start met hartmassage. Geef borstcompressie door het borstbeen 5-6 cm in te drukken met een frequentie van 100-120 per minuut.


Stap 5
Na 30 borstcompressies start je met mond-op-mond beademing.
Als je de kinlift hebt toegepast en tijdens het beademen komt de borstkas omhoog, dan heb je voldoende ingeblazen. Beadem 2 keer.Wissel 30 borstcompressies af met 2 keer beademen tot professionele hulp arriveert Als er een AED aanwezig is sluit die dan zo snel mogelijk aan maar blijf doorgaan met reanimeren tot de AED je vraagt het slachtoffer niet meer aan te raken.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.