Fotogroep KlickOprichting

Fotogroep Klick is na het beëindigen van een tweejarige fotocursus van De Wig uit Best in juni 2010 opgericht. Tijdens de cursus heeft zich het plezier in en gevoel voor fotograferen ontwikkeld. Fotoclubs in de omgeving kenden een ledenstop. Door de wens toch samen verder te gaan met fotograferen is Fotogroep Klick ontstaan.

Doelstelling

Het bieden van een platform voor de leden om hun kijk op fotografie te ontwikkelen en de kwaliteit van hun foto’s te toetsen en te verbeteren.

Activiteiten

Er is een keer per maand, op dinsdagavond, een bijeenkomst. Voor de invulling van die avonden wordt jaarlijks een programma opgesteld met maandelijkse opdrachten.
Centraal staat de bespreking van elkaars foto’s. Daarnaast worden gastsprekers uitgenodigd, bijvoorbeeld over avond/nachtfotografie of de techniek van flitsfotografie. Ook eigen leden dragen hun kennis over aan de anderen, bijvoorbeeld op het gebied van Photoshop, Raw /JPEG,instelling witbalans etc.
We gaan er ook op uit. Het natuurgebeid de Genneper parken en het Glowfestival zijn al bezocht. Safaripark de Beekse Bergen en een architectuurwandeling door Rotterdam staan nog op het programma.
Omdat het sociale aspect belangrijk is, wordt veel waarde gehecht aan een goede sfeer in de club.
Alle leden fotograferen met digitale spiegelreflexcamera’s

Locatie
De fotogroep zit in het Dorpshuis te Acht.

Interesse
Nieuwe leden zijn welkom bij Fotogroep Klick. In verband met de beschikbare ruimte en doelstellingen is 15 het maximum aantal leden. Het kan zijn dat u een tijdje op de wachtlijst moet staan alvorens lid te kunnen worden. Neem gerust contact met ons op zodat we u op de hoogte kunnen stellen van de mogelijkheden. bezoek de website www.fotogroepklick.nl en via het menu ‘contact’ kunt u ons een e-mail sturen. Wij nemen z.s.m. dan contact met u op.

Bestuur
Het bestuur bestaat uit:
Hans Gruijters
Adrie Rotte
Annemieke Voets

Een keer per maand, op dinsdagavond, komt Fotogroep Klick bij elkaar in het Dorpshuis.

We zijn in september 2010 met acht leden begonnen na het volgen van een cursus fotografie bij de Wig in Best. Inmiddels zijn we met z’n veertienen.

We werken met maandopdrachten. Een commissie stelt het programma en de maandopdrachten vast. Je kunt dan denken aan het thema transport & vervoer, beweging of detail. Iedereen probeert daar zo mooi mogelijke foto’s van te maken. We nemen allemaal maximaal 4 foto’s van 20 bij 30 cm mee naar de bijeenkomst op dinsdagavond.

Door het maximum van 4 foto’s leer je selecteren, wat vaak niet eenvoudig is als je meerdere mooie foto’s hebt gemaakt! Vervolgens gaan we de foto’s met elkaar bespreken en beoordelen. We letten dan bijvoorbeeld op de techniek, de gebruikte instellingen en de creativiteit.

Van het commentaar van anderen kun je veel leren, maar je wordt vaak ook op ideeën gebracht als je de foto’s van een ander ziet.

We nodigen ook deskundige sprekers uit waardoor we iets bij kunnen leren. Daarnaast gaan we er af en toe op uit, bijvoorbeeld naar de Genneper Parken, het Glowfestival in Eindhoven en Safaripark de Beekse Bergen.

Meer informatie en foto’s kunt u vinden op onze website www.fotogroepklick.nl

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.