Biljartvereniging G.K.G.T.

Biljartvereniging G.K.G.T. ”Gezelligheid Kent Geen Tijd” Opgericht in 1942 in cafe de Sport aan de Rijnstraat in Acht.
De vereniging bestaat dus alweer ruim 60 jaar en werd opgericht onder andere door de toenmalige kastelein van cafe de Sport, de heer Ebben.
Het cafe was destijds gevestigd aan de Rijnstraat in de bocht van de weg waar nu het dierenparkje ligt. Begin jaren zeventig brandde het cafe in de Kerstnacht tot de grond toe af waarbij het grootste gedeelte van de archieven en prijzenmateriaal van de club verloren zijn gegaan .

Wel is het notulenboek bewaard gebleven wat de verslagen bevat van de ledenvergaderingen vanaf 1967 tot en met nu en de contributieboeken vanaf 1966 tot en met nu. Hierin is nog veel bewaard gebleven over het wel en wee van de vereniging en natuurlijk ook de namen van veel leden en oud-leden. Daarvan is dankbaar gebruik gemaakt bij de organisatie van de jubileum tournooien in 1992 ,50 jaar, en vorig jaar toen het 60 jarig bestaan iets later is gehouden om de feestelijkheden te kunnen plaatsen in het kader van de viering van het 700 jarig bestaan van Acht. Na de sluiting van het nieuwe cafe de Sport aan de Waalstraat, daar waar nu de tandarts is gevestigd, is de club verhuisd naar het Dorpshuis aan de Lekstraat waar door de leden elke dinsdag-avond in het zogenaamde “kleine zaaltje” nu al weer enkele jaren met veel voldoening wordt gebiljart. Erelid van de club is Leo Ebben,oud kastelein van cafe de Sport, die deze titel kreeg bij gelegenheid van zijn 50 jarig lidmaatschap van G.K.G.T.

Tijdens de biljartavonden komen ook regelmatig niet-leden binnenlopen om een praatje te maken, een kaartje te leggen of om gewoon gezellig een drankje te drinken. Het spreekt vanzelf dat ze daarbij van harte welkom zijn, een club met deze naam moet die natuurlijk wel waarmaken en we mogen zeggen dat ons dat nog steeds goed afgaat! De club heeft een ledental van 15 

 

, groter willen we niet worden omdat dat ten koste gaat van het aantal partijen per lid op de verenigingsavond en het gaat natuurlijk wel om het biljarten. De meeste leden zijn al jaren en jaren bij de club en willen dan ook niet weg, op dit moment is er nog maar ruimte voor 1 nieuw lid en het ziet er naar uit dat deze plaats ook weer snel zal zijn opgevuld. Ziezo, hiermee heeft u een idee kunnen krijgen van een van de oudste verenigingen van Acht en om de indruk kompleet te maken ook nog wat foto’s van onze locatie op dindsdagavond waarbij ook het jaarlijkse duel tegen de leraren van het Stedelijk College is vastgelegd, afgelopen december werd het 40e duel gespeeld ,dus in totaal al 20 jaar elkaars rivalen in sport maar zeker ook in gezelligheid!

Reacties zijn gesloten.