Digitaal Acht - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Op vakantie?BuurtpreventieBuren op vakantieInbraak preventieBabbeltrucsLaatste berichten


Buren op vakantie? Houd een oogje in het zeil!

Ook woninginbrekers verheugen zich op de zomer. Het is vaak eenvoudig om de woningen er uit te pikken waar bewoners voor langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Zijn de buren weg, houd dan een oogje in het zeil en bel de politie als u verdachte omstandigheden ziet. Is het acuut, bel dan 112. Snel alarm slaan maakt de kans om inbrekers te pakken aanzienlijk groter. De politie komt liever een keer voor niets, dan dat er een inbreker ontkomt omdat bewoners schromen om te bellen.

Zorg voor een bewoonde indruk

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt. Geef potentiële inbrekers het idee dat u zo binnen zou kunnen wandelen. Met een tijdschakelaar op de lamp, radio of tv zorgt u ervoor dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.

Informeer uw buren in welke periode u weg bent en help elkaar om de woning er bewoond uit te laten zien. Zet bijvoorbeeld uw tweede auto op de oprit van de buren, haal de post even weg en geef de planten water. Een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil.

Kijk voor meer tips en maatregelen op www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en (garage)deuren. En vergeet natuurlijk niet om de ramen en deuren op slot te doen!

Geef dieven geen kans!

Vakantieservice Buurtpreventie Acht

Inbrekers gaan niet op vakantie …

Maak daarom gebruik van onze gratis vakantieservice, zodat de buurtpreventie van Acht op de hoogte is van je afwezigheid en we jullie woning in onze looprondes kunnen opnemen!

Mail je naam, adres, de afwezigheidsperiode en de naam en het telefoonnummer van de persoon die we zo nodig waarschuwen naar  buurtpreventieacht@icloud.com met als onderwerp ‘Vakantieservice’.

 

 

 


BuurtpreventieBuren op vakantieInbraak preventieBabbeltrucsLaatste berichten

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.