Jeu de Boule

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op vrijdag 1 februari 2019.
.

Oranje Jeu de Boules Festijn Acht  

     Koningsdag Zaterdag 27 april 2019

Jeu de Boules of Pétanque zo werd het 30 jaar geleden hier op Acht geïntroduceerd door het organiseren van het eerste Oranje Jeu de Boules Festijn hier op Acht. Voor de organisatie was het ook een grote uitdaging en een beleving op zich om dit te kunnen en mogen organiseren. Gerrit Arts, Ton van der Heijden en Tiny van Gestel waren de initiatiefnemers van het eerste uur, en daar zijn wij als nieuwe organisatie hun nog dankbaar voor. In 1998 werd het stokje overgedragen aan de nieuwe en nog zittende organisatie familie van der Heijden En wij gaan proberen er ook dit jaar weer een leuke, gezellige maar zeker sportieve dag van te maken. Het spel “Jeu de Boules” zal velen van U vast wel eens gedaan hebben op u vakanties, dus het klinkt vast niet vreemd in de oren. . Het is een leuke,  sociale en sportieve tijd besteding.

En daarom willen wij ook dit jaar weer een leuke wedstrijddag organiseren voor doubletten vanaf 16 jaar.
We spelen op verschillende locaties rondom het dorpshuis. Loting is zo gemaakt dat iedereen ook daar gaat spelen. Tegen welk team, is volledig toeval. Het lot bepaalt   Mocht je deze uitdaging ook aan willen gaan, dan nodigen wij je van harte uit om aan dit  doubletten toernooi deel te nemen. Dit festijn op Acht is al jaren een groot succes bij boulers uit alle windstreken. Zelfs spelers van over de grens nemen met veel plezier deel aan dit toernooi.   

 

Reacties zijn gesloten.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.