Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

De Heilige Antonius Abt

Geschreven door Hans. Klein Sprokkelhorst op dinsdag 1 januari 2019.

De Heilige Antonius Abt De parochie van Acht is gewijd aan de H. Antonius Abt, die bekendstaat als de vader van het kloosterleven. Zijn naamdag is 17 januari. De Heilige Antonius Abt Antonius is rond het jaar 250 geboren in midden-Egypte. Zijn ouders hadden een boerenbedrijf en waren welgesteld. Toen hij 20 jaar was, verloor hij zijn beide ouders. Hij verkocht de boerderij, verdeelde zijn bezit onder de armen, en trok naar de woestijn. Zijn doel was te gaan leven in uiterste soberheid. Later voegden andere christenen zich bij hem en vormden een van de eerste gemeenschappen van monniken in zijn klooster van Sint-Antonius in de Oostelijke Woestijn van Egypte. Antonius is de patroonheilige van de wevers, slagers, suikerbakkers, mandenmakers, begrafenisondernemers, zakkendragers, zwijnenhoeders, varkens en huisdieren en patroon tegen de pest, ziekten, Sint-Antoniusvuur en veeziekten. In onze streken werd hij aanroepen als pestheilige.

Reacties zijn gesloten.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.