Acht Digitaal - De digitale kiosk voor Kerkdorp Acht

Interview Webmaster in het dorpsbladOok ik als webmaster van Acht digitaal werd gevraagd voor een interview voor het dorpsblad, en Karin kwam bij mij op bezoeken stelde goede en leuke vragen


Webmaster Acht.nl: Hans Klein Sprokkelhorst

Dat er een dorpsblad is, zal algemeen bekend zijn, want als het goed is krijgt iedere Achtenaar vijf keer per jaar het informatieblad in de bus. Nu zullen de meeste bewoners van Acht ook weten dat er een website ‘acht.nl’ is, waar nog veel meer informatie over Acht te vinden is.
Maar weet iedereen wie de man is, die zich al meer dan twintig jaar inzet om de site bij te houden?
En dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan de site om deze nog informatiever en up-to-dater te maken?

Inzetten voor elkaar
Uw redactie is bij Hans Klein Sprokkelhorst op de koffie gegaan om eens te horen hoe het idee is ontstaan is en hoe de site zich ontwikkelt heeft.
,,Van huis uit heb ik meegekregen om je in te zetten voor elkaar. Ik vind het leuk om een goed draaiende website voor het dorp te hebben. Ik ben ruim twintig jaar geleden begonnen bij Digitale stad Eindhoven. Daar kan je een eigen webpagina maken en daar plaatste ik artikelen over Acht. Bezoekers konden ook door de straten van Acht klikken, een soort voorloper van Google Maps.”

Start
Twintig jaar geleden werd er ook een dorpsblad gemaakt door Jan Vriens. Hans had regelmatig contact met Jan, want hij was nieuwsgierig hoe het blad (helemaal handmatig) gemaakt werd. Toen Jan stopte, besloot Hans om acht.nl te maken, zodat daar de agenda met de evenementen in Acht op konden worden vermeld.
,,Die agenda vond ik belangrijk. Daarnaast ben ik begonnen om verhalen over Acht te verzamelen voor op de site en foto’s.
Foto’s maken is mijn hobby. Ik heb al die jaren reportages gemaakt van evenementen en ik ben klassenfoto’s gaan verzamelen. Alles van al die jaren is terug te vinden op de site.”

Extra man/vrouwkracht

Jaren heeft Hans de site alleen bij gehouden. Vier jaar gelden is Daphne Jonkers-Metselaar aangeschoven. ,,Wat ook weer zijn  voordelen heeft tijdens vakantie, want zo is er meestal wel iemand die de site bij kan houden.”

Daphne maakt de verslagen van de Dorpsraadsvergaderingen voor op de site en samen hebben ze de opzet van het menu meer structuur gegeven

Sinds een paar maanden is ook Peter Goedegebure van de partij en zijn er weer stappen gezet. ,,Bezoekers komen nu sneller bij de websites van verenigingen en stichtingen terecht. Zij hoeven niet meer door te klikken. Doordat er een verloopdatum zit op de artikelen verdwijnt het nieuws vanzelf en blijft de site up-to-date. Het is belangrijk om met de tijd mee te aan en de site veilig te houden. Hij is een keer gehackt en dat zijn geen leuke dingen.”

Tips

Hans heeft een verzoek aan verenigingen, stichtingen en lezers. Is er een leuk evenement waar Achtenaren welkom zijn of een nieuwtje dat gedeeld kan worden, geef dit dan door via tip@acht.nl. Hans zet het evenement op de kalender, waar ook naar verwezen wordt op de welkomstborden. Het nieuws komt op de site te staan en is voor iedereen meteen te lezen. Heeft iemand nog oude klassenfoto’s liggen? Dan zijn die ook welkom. Op acht.nl/fotoalbum zijn die allemaal terug te vinden.

Wist u dat de site nu ook goed te lezen en te gebruiken is op een tablet en een smartphone? Probeer het eens! Of om het nog makkelijker te maken, schrijf u in voor de nieuwsbrief. Iedere vrijdag om 17.00 uur verschijnt die in uw mailbox.

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.