Wijkinfo april 2021

Afgelopen week hebben we deze Wijkinfo mogen ontvangen, onderin dit bericht kan je openbaar reageren op deze site

Je kan deze ook downloaden
Wijkinfo202104

 

Aan: de bewoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en ondernemers van Kerkdorp Acht

 

 

Betreft: actualisatie bestemmingsplannen ‘Kerkdorp Acht 2007′, ‘II Kerkdorp Acht

2007′ en ‘IV Kerkdorp Acht 2007’.

 

Beste heer of mevrouw,

 

Op dit moment wordt het bestemmingsplan ‘Kerkdorp Acht 2021’ voorbereid. In een bestemmingsplan regelen wij het gebruik van de grond, de gebouwen en de bouwmogelijkheden. De eerste stap om te komen tot een bestemmingsplan is het opstellen van een voorontwerpbestemmingsplan. Dit ligt vanaf 8 april 2021 ter inzage.

 

Bestemmingsplan

De gemeente Eindhoven stelt voor de hele gemeente bestemmingsplannen vast. Het bestemmingsplan voor uw buurt wordt geactualiseerd en opnieuw vastgesteld. De reden hiervoor is dat we al onze bestemmingsplannen digitaal beschikbaar willen stellen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Omdat hiervoor de bestemmingsplannen opnieuw moeten worden vastgesteld, worden ze tegelijkertijd geactualiseerd.

 

Wat wijzigt er?

Het bestemmingsplan ‘Kerkdorp Acht 2021’ is in grote lijnen hetzelfde als de nu geldende drie bestemmingsplannen in dit gebied. Het gebied heeft diverse functies en die worden opnieuw vastgelegd in het bestemmingsplan. Verleende vergunningen zijn opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan. De gemeente houdt ook rekening met nieuwe regels en nieuw beleid.

 

Het bestemmingsplan is niet bedoeld om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Wanneer er concrete plannen zijn voor nieuwe ontwikkelingen, wordt hiervoor een aparte procedure gevolgd. Wanneer een nieuwe ontwikkeling wordt voorbereid, maken wij dat op dat moment bekend.

 

Procedure voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 8 april 2021 tot en met 19 mei 2021 ter inzage. U kunt het voorontwerp bestemmingsplan inzien in het stadhuis. Ook kunt u vanaf 8 april 2021 het voorontwerp bestemmingsplan digitaal bekijken op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze website de naam van het bestemmingsplan intypen of zoeken op adres.

 

 

 

Mening

Bent u het niet eens met een onderdeel van het voorontwerpbestemmingsplan, dan kunt u uw mening (zienswijze) kenbaar maken. Dit kan schriftelijk of per e-mail.

  • De schriftelijke mening richt u aan: het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, ter attentie van het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
  • Een e-mail kunt u sturen naar bestemmingsplannen@eindhoven.nl onder vermelding van ‘voorontwerpbestemmingsplan Kerkdorp Acht 2021’. Vermeldt u alstublieft ook uw naam en adres?

 

Hoe verder?

De reacties die wij ontvangen betrekken wij bij de volgende stap van het nieuwe bestemmingsplan: het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Als het ontwerp klaar is, wordt ook dit ter inzage gelegd. Wanneer dit gebeurt laten wij u weten op de gemeentelijke website, in de Staatscourant en in Groot Eindhoven. Ook wordt dan aangegeven hoe u kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie neem dan contact op met mr. E. (Eva) Spoormakers.

Dit kan op twee manieren:

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

  1. E. (Eva) Spoormakers

Jurist omgevingsrecht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.