WhatsApp-buurtpreventie

  • Wilt u ook bijdragen aan de veiligheid in ons dorp? Meldt u zich dan aan voor deelname aan de WhatsApp Buurtpreventie. Op deze manier bent u in staat om, bij verdachte situaties, uw buurtbewoners snel te informeren.

Buurtpreventie Acht

Op Acht doen we aan Buurtpreventie. Zo’n 60 bewoners zijn actief. Dagelijks lopen de buurtpreventen door het dorp om een oogje in het zeil te houden. Ook waarschuwen zij de bewoners op inbraakgevoelige situaties. We merken dat we zeker een positieve invloed hebben op de veiligheid en leefbaarheid op Acht.

Whatsapp-buurtpreventie

Het blijkt landelijk dat het hebben van Whatsapp-buurtpreventie nog meer bijdraagt aan de veiligheid in een wijk of dorp. De bewoners voelen zich meer betrokken bij wat er in hun straat gebeurt. Ook zorgt het voor het sneller doorgeven van verdachte situaties aan andere wijkbewoners en aan de Buurtpreventie. Hierdoor ontstaat er snel bedrijvigheid op straat. Inbrekers en andere lieden met kwade bedoelingen zitten er uiteraard niet op te wachten dat ze gezien worden! De Achtse WhatsApp-buurtpreventie start als pilot in een deel van Acht (gebied tussen Kapelbeemd, Maasstraat, Rijnstraat en Bosschdijk), de andere gebieden volgen zo spoedig mogelijk.

Werkwijze

De verdachte situaties waarvoor WhatsApp gebruikt wordt zijn bij voorkeur gevallen waarvoor 112 gebeld kan worden. U kunt hierbij denken aan woninginbraken, pogingen daartoe en bijvoorbeeld poging woningovervallen en babbeltrucs.

Om het gebruik van WhatsApp Buurtpreventie aan te laten sluiten op de werkwijze van de politie, is de methode SAAR bedacht:

  • Signaleren – het opmerken van een verdachte situatie;
  • Alarmeren – het bellen van de politie via 112 en vertellen wat je hebt gezien;
  • Appen – het doorgeven van je waarneming aan de groepsleden;
  • Reageren – het aanspreken van de verdachte persoon dan wel het laten merken dat iemand gezien is.

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden, ongeacht in welk gebied u woont, door het invullen van het aanmeldformulier. Stuur het ingevulde formulier per e-mail naar buurtpreventieacht@gmail.com. U hoeft niet aan te geven in welk deel u woont.

Reacties zijn gesloten.