Webredactie over eerste vergadering nieuwe dorpsraad

van de webredactie

De webredactie van Acht.nl is de afgelopen vier jaren vaak aanwezig geweest bij de dorpsraadvergaderingen. We maakten dan een kort verslag dat meteen op de site werd geplaatst. Of we dat blijven doen is niet helemaal zeker omdat de dorpsraad deze site ook gaat gebruiken om nieuws te delen.

Tiny Oosterbosch, de nieuwe voorzitter van de stelt zich en zijn mede leden voor. Carlo Heezen heeft zich vanwege zijn drukke werkzaamheden teruggetrokken. Verder hebben zitting: Rubeena Shariff, vicevoorzitter, Gerard Smelt, Penningmeester en Ton Dekkers, Bestuurslid Algemene Zaken. Contact opnemen met de Dorpsraad kan via dorpsraad@acht.nl.  

De dorpsraad heeft de volgende onderwerpen over genomen van de vorige dorpsraad:

  • hoogspanningskabels
  • rattenprobleem,
  • winkelvoorziening
  • Eindhoven Airport
  • buurtpreventie
  • welkomstborden
  • idee om via gemeente een kraakwagen door het dorp te laten rijden (gekoppeld aan een evenement).

Gerard Smelt ligt en een ander toe met betrekking tot de financiën van Achtse Belangen. Zij kunnen subsidie geven aan activiteiten of geld verstrekken aan overige Achtse doelen vanuit de ledencontributie.

Rob Weijers krijgt het woord namen Commissie Eindhoven Airport. Deze commissie is een onderdeel van Bewonersplatform Woensel Noord. De commissie is niet tegen het vliegveld maar wil toename overlast beperken, de overlast eerlijker verspreid over de hele regio. De commissie benadrukt dat het belangrijk is om overlast te melden via samenopdehoogte.nl Mensen die geen klachten ervaren maar toch zorgen hebben omtrent de groei van het vliegveld kunnen zich melden bij BOW en BVM2.

Annelies Siepel vertelt over de resultaten van  de buurtpreventie. Het was in het begin van dit jaar wat onrustig qua inbraken, maar de rust lijkt terug gekeerd. In navolging van andere buurtpreventieteams gaat Buurtpreventie Acht vakantieservice bieden. Dat betekent dat bewoners kunnen melden dat zij op vakantie zijn. Een klein team van de buurtpreventen zal de betreffende adressen in de gaten houden. Leefbaarheid is één van de aandachtsgebieden. Ze vertelt dat er verschillende eikenbomen zijn die bevolkt worden door eikenprocessierupsen. De gemeente heeft al diverse bomen met linten gemarkeerd zodat de rupsen later bestreden kunnen worden. Andere ‘brandhaarden’ kunnen gemeld via o.a. Buitenbeterapp. De gemeente Eindhoven heeft een wijkboa  aangesteld, deze let onder andere op fout parkeren, loslopende honden en hondenpoepoverlast. Hinder kan gemeld worden via de Buitenbeterapp. Het team denk na over ludieke oplossingen om het hondenpoepprobleem in juiste banen te leiden. Bijvoorbeeld door kinderen bloemenzaad in boomspiegels te laten zaaien. Daarnaast is er aandacht voor het zwerfafval op de lunchroutes of de sportveldroutes.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.