Nico van der Heijden

Vrijwilligerspenning van de stad Eindhoven

Zondagavond, tijdens het kermisweekend, werd Nico v.d. Heijden om 21.00 uur in de feesttent overvallen door Wethouder Don van Sociale zaken van de gemeente Eindhoven en
Dhr. Ton v.d. Heijden, voorzitter van de Dorpsraad Acht.

Aan Nico werd de Vrijwilligerspenning van de stad Eindhoven uitgereikt voor zijn jarenlange inzet bij diverse activiteiten van uiteenlopende aard.

In het verleden bekleedde Nico al vele functies o.a. ; Ouderraad, Achtse Revue, Jeugdbelangen etc.
Naast zijn voorzitterschap van de plaatselijke biljartvereniging was hij ook de grote animator van het eerste buurtfeest rondom de Niersstraat, wat onlangs werd gehouden.

Hij draagt niet alleen graag zijn steentje bij aan de ?kleinere? activiteiten maar valt vooral op vanwege het feit dat hij de organisatie van grotere activiteiten niet schuwt.

Zo is hij al 35 jaar voorzitter is van de voetbalvereniging Heya
Al 10 jaar is hij voorzitter van het jaarlijks terugkerend Jeu de Boules toernooi op Koninginnedag en daarnaast vindt hij ook nog tijd om te fungeren als voorzitter van de kermiscommissie die dit jaar haar eerste lustrum viert.

Voor het College van B&W Eindhoven en de dorpsraad van Acht, redenen genoeg om hem in het zonnetje te zetten voor zijn grote bijdragen aan al zijn activiteiten in het verleden en heden.
Gedecoreerde was duidelijk verrast door deze ?overval? maar moest na de uitreiking weer vlug aan de slag. De Kermis had nog enkele uren te draaien en er was nog volop te delegeren en te coordineren.

Niet alleen Nico kan terug kijken naar een van zijn geslaagde evenementen maar ook de Achtenaren en mensen van daarbuiten, hebben tijdens het kermisweekend weer zichtbaar genoten van een van zijn activiteiten.

Een terechte onderscheiding voor een man met organisatie talent en vooral gemeenschapsgevoel!

Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding en Nico?. volgend jaar ?fierljeppen? in Acht??

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.