Problemen bij de boomgaard

Beste Dorpsraad Acht en Achtse gemeenschap.

Vandaag 3 maart 2010 is het verkiezingsdag, maar vorige week hebben wij telefonisch vernomen dat de Gemeente Ehv op de dag na de verkiezingen (donderdag 4 maart) de volgende acties gaat ondenemen in de Monumentale Hoogstam Fruitboomgaard Acht.

 

  1. Kleinfruitbescherming wordt afgebroken; dit betekent dat de konijnen binnen een paar dagen alle bast van de stammetjes knabbelen en dat onze kleinfruit planten dood gaan. Voor ons als vrijwilllgers is dit onacceptabel omdat op deze manier het weinige groen wat Acht nog heeft wordt vernietigd. Onze educatieve doelstellingen worden hiermede onmogelijk gemaakt want snoeien aan dode takken heeft geen zin.
  2. Container met ons gereedschap wordt verwijderd; Tot nu toe kan niemand ons vertellen waar naar toe. We hebben daarom onze cursus voor zaterdag 6 maart al afgelast, want zonder gereedschap kunnen we geen cursus houden. Onze eerste winter snoeidagen zijn gepland op 12 en 13 maart maar die zullen op deze manier ook moeten afgelasten.
  3. Schaftkeet verwijderen; Deze keet is zo oud  (>20jaar) dat hij dit niet overleeft. Zoals wij van uw medewerker begrijpen gebeurt het dan maar in stukjes.

Verder vrezen wij dat het nieuwe bestemmingsplan met eventuele nieuwbouw, vanwege allerlei procedures, nog zo lang gaat duren, dat wij geen vrijwilliger meer over hebben, want wie wil er nu in een boomgaard werken zonder gereedschap, zondere schuilmogelijkheden en waarin de gemeente de bescherming laat wegnemen zodat de bomen/struiken vernield/ontschorst worden..

Wij hebben B&W Eindhoven dan ook verzocht in beroep te gaan en tevens te vragen voor een voorlopige voorziening.

Graag verzoeken wij om dit verzoek te ondersteunen en het verwijderen en afbraak komende donderdag achterwege te laten..

Hartelijke dank, goede nacht en goede verkiezingen,

Met vriendelijke groet

Hans Wijnen
Gebr.Ganslaan 10
5626GB Eindhoven
email: Hans.Wijnen@acht.nl
Tel: 06.5140.4378

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.