Fotogroep Klick

Een keer per maand, op dinsdagavond, komt Fotogroep Klick bij elkaar in het Dorpshuis.

We zijn in september 2010 met acht leden begonnen na het volgen van een cursus fotografie bij de Wig in Best. Inmiddels zijn we met z’n veertienen.

We werken met maandopdrachten. Een commissie stelt het programma en de maandopdrachten vast. Je kunt dan denken aan het thema transport & vervoer, beweging of detail. Iedereen probeert daar zo mooi mogelijke foto’s van te maken. We nemen allemaal maximaal 4 foto’s van 20 bij 30 cm mee naar de bijeenkomst op dinsdagavond.

Door het maximum van 4 foto’s leer je selecteren, wat vaak niet eenvoudig is als je meerdere mooie foto’s hebt gemaakt! Vervolgens gaan we de foto’s met elkaar bespreken en beoordelen. We letten dan bijvoorbeeld op de techniek, de gebruikte instellingen en de creativiteit.

Van het commentaar van anderen kun je veel leren, maar je wordt vaak ook op ideeën gebracht als je de foto’s van een ander ziet.

We nodigen ook deskundige sprekers uit waardoor we iets bij kunnen leren. Daarnaast gaan we er af en toe op uit, bijvoorbeeld naar de Genneper Parken, het Glowfestival in Eindhoven en Safaripark de Beekse Bergen.

Meer informatie en foto’s kunt u vinden op onze website www.fotogroepklick.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.