Vrienden van de Dierenweide

Graag willen wij u informeren over de lopende discussie omtrent wel of geen winkelvoorziening op de dierenweide in het dorpscentrum van Acht. Wij hechten er belang aan om open en transparant te handelen.

Wie zijn wij?
Wij noemen ons “Vrienden van de Dierenweide”. Wij hebben ons ten doel gesteld om de huidige dierenweide in zijn volledige omvang en op de huidige locatie te behouden, zodat deze veranderd kan worden naar een kinderboerderij. Hiertoe hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn door ons de volgende acties uitgevoerd, of worden op korte termijn uitgevoerd.

”Kijk op Acht”.
Publicatie in “Kijk op Acht”(uitgave 2016/2) door middel van het artikel “Vrienden van de Dierenweide”. Middels deze publicatie vragen we de Achtenaren die dezelfde mening als wij hebben om zich als “vriend van”bij ons kenbaar te maken. Wij hebben inmiddels over de 100 reacties ontvangen en het aantal is nog groeiende.

Facebook
Het openen van een facebook pagina ”Vrienden van de Dierenwei Acht” om het wel en wee omtrent de dierenweide met iedereen te kunnen delen. De facebook pagina beschrijft het plezier dat wij aan de dierenweide beleven, maar ook de discussie die sedert 2011 in ons dorp loopt.

Reuring
Het wakker houden van de Achtse bevolking door middel van spandoeken in de dierenweide.
Op deze spandoeken staat de tekst:2016Dierenweide

Informeren
Het via ons e-mail account (dierenweideacht@gmail.com), de aangemelde vrienden, informeren over de status en voortgang van ons initiatief.

Flyer en handtekeningen
Er zullen door ons “huis aan huis” in Acht flyers worden bezorgd waarin wij de mensen zullen informeren omtrent de consequenties van een winkelvoorziening op de dierenweide. In deze flyer wordt duidelijk aangegeven dat wij niet tegen een winkelvoorziening zijn in Acht, maar wel tegen een winkelvoorziening op de dierenweide. Hieraan gekoppeld vragen wij de Achtenaren om ons burgerinitiatief te ondertekenen. Dit burgerinitiatief heet: “Wij verzoeken de gemeente medewerking te verlenen aan het behoud van de huidige dierenweide en deze te kunnen veranderen naar een kinderboerderij op dezelfde locatie en met dezelfde omvang”. De uitkomst zal bij voldoende handtekeningen aan de gemeente Eindhoven tijdens de raadsvergadering als burgerinitiatief gepresenteerd worden.

Toekomst dierenweide
Uiteraard en misschien nog wel het meest belangrijk is, dat wij ons sterk willen maken voor de invulling van de dierenweide in de toekomst. Een sociaal trefpunt voor jong en oud in een aangename, misschien zelfs parkachtige omgeving. En dat in de vorm van een kinderboerderij. Met recht een stukje groen om TROTS op te zijn.

Graag gaan wij de samenwerking met u aan om gezamenlijk een leefbaar en toekomstbestendig dorpscentrum te creëren met behoud van de huidige groenvoorzieningen.

Met vriendelijke groet en in afwachting van uw reactie,

“Vrienden van de Dierenweide”
Cees Bastiaans, Sylvia van der Burg, Jan van Eerd, Yvonne Maasbommel, Yvonne van Vroenhoven, Pieter Lekkerkerker
Correspondentieadres:    E-mail: dierenweideacht@gmail.com

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.