vragen voor preventie team Eindhoven

De 4 W vragen voor preventie team Eindhoven

WIE zijn de mensen achter de schermen van het preventie team Eindhoven.
Het team bestaat momenteel uit 5 vrijwilligers te weten Gerrit Spaninks, Bert Nieuwenhuis, Erik van Kessel, Huub Schreurs en Gertjan van den Heuvel. De vrijwilligers hebben allemaal de cursus Politiekeurmerk Veilig Wonen gevolgd en blijven op de hoogte van het laatste nieuws door beurzen en veiligheidsbedrijven te bezoeken.

WAT doet het preventie team Eindhoven.

Het preventie team Eindhoven geeft voorlichting op het gebied van misdaadpreventie omdat de politie de afdeling Voorkoming Misdrijven heeft opgegeven. Volgens de nationale politie is dit geen politie taak, maar iets voor het bedrijfsleven. Daarom willen wij in deze vraag voorzien. Niet commercieel, onpartijdig, uitgaande van het belang van de burger, op welke wijze loop je de minste kans om slachtoffer te worden van diefstal en op welke wijze maak ik mijn woonomgeving veilige.
Als wij met het geven van adviezen een inbraak kunnen voorkomen dan is dat mooi. Wij werken veel samen met de wijkagenten. Het team wordt gesteund door de gemeente en het Bewonersplatform Woensel-Noord van waaruit het team is ontstaan.

WAAR komt het preventie team

Het preventie team Eindhoven komt daarom in geheel Eindhoven. Zo staan we geregeld in winkelcentra, bij vrijetijd-accommodatie, voorlichtingsavonden inbraakpreventie politie, braderieën.
Wijkagenten, wijkverenigingen en politie kunnen een beroep doen op het preventie team Eindhoven.
Het preventie team Eindhoven heeft op dit moment een inzet van gemiddeld 2 inzetten per maand.
De inzetten zijn overdag of s’avonds door de weeks en in de weekenden.

WAAROM dit artikel.

Omdat wij steeds meer gevraagd worden om advies te geven over inbraakpreventie en het aantal vrijwilligers eigenlijk te klein is, zijn wij opzoek naar een aantal enthousiasten vrijwilligers die de veiligheid ook hoog in het vaandel hebben en enigszins bekent zijn op het gebied van veiligheid en inbraakpreventie. Heeft u interesse stuur dan een E-mail naar I.b.preventieteam@gmail.com en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.