Voorlichtingsavond Dorpsraad

 

Uitnodiging

Voorlichtingsavond Dorpsraad

 

Beste Achtenaren 60+,

Wij nodigen u van harte uit voor de voorlichtingsavond:

Veilig bankieren voor ouderen
op maandag 29 januari om 19:30 uur

in het Dorpshuis Acht aan de Lekstraat 4.

Onderwerp en doelgroep

Op deze maandagavond staat er maar één onderwerp op de agenda: hoe kunnen de 60+ers onder ons hun financiële zaken op een veilige manier regelen en afhandelen.

Waarom alleen voor Achtenaren 60+? We willen toch allemaal ons hele leven veilig bankieren. De reden is dat mensen in verschillende levensfases op financieel gebied verschillende vragen en wensen hebben.

Wat de jonge mensen betreft: we hopen later dit jaar een speciale voorlichtingsavond voor hen te organiseren.

Op 29 januari gaat het om informatie over de mogelijkheden en diensten die banken, notarissen en administratiekantoren aan ouderen kunnen bieden. Het is belangrijk om tijdig over een aantal leeftijdgebonden zaken na te denken en de nodige regelingen te treffen. Wachten tot het zover is, schijnt in de praktijk vaak te betekenen dat je te laat bent.

Voor alle duidelijkheid: Er wordt deze avond géén cursus internetbankieren gegeven. Dat kan op zich wel, maar als er behoefte aan is een andere keer.
Waarom überhaupt een info-avond?
Het is de banken gebleken dat er veel onwetendheid is. Daar willen ze iets aan doen. Daarom trekken vertegenwoordigers van de banken de wijken in, naar de mensen toe. En zo is de Rabo-bank bij de Dorpsraad in Acht gekomen met de bedoeling om de oudere Achtenaren zo goed mogelijk te informeren over veilig bankieren.
De Dorpsraad heeft er mee ingestemd dit te faciliteren op voorwaarde dat er niet aan klantenwerving gedaan wordt. We hebben allemaal onze eigen bank en dat moet ook zo blijven.
Tussen de diverse banken zullen waarschijnlijk verschillen bestaan, maar de grote lijnen komen overeen. En als er vanavond vragen bij u opkomen voor uw eigen bank, dan zal die naderhand vast blij zijn die van u te horen.
Sprekers
De mensen die ons gaan informeren komen uit de dagelijkse praktijk.
1 Notaris Mevrouw Anne van Uden-van Dijk: Levenstestament
2 Rabo Bank Mevrouw Ellen Verhagen en mevrouw Bernadette Howes: Veilig bankieren
3 Administratiekantoor Gerard Smelt: Wat als bankieren ons zelf niet meer lukt?
Na iedere presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen
Alle Achtenaren 60+ zijn van harte welkom. Uiteraard met belangstellende familieleden en vertrouwenspersoon. De koffie en thee staan klaar. Graag tot dan!
We hopen op een grote opkomst!

Namens de Dorpsraad Acht,

 

Remco van Dooren, voorzitter

Fia Tempelaar, penningmeester

 

www.dorpsraadacht.nl

info@dorpsraadacht.nl

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.