Vliegbasis deels thuisbasis voor Market Garden

Grootste airborne-oefening sinds Tweede Wereldoorlog start volgende week

Na operatie Market Garden heeft Nederland nooit meer zoveel parachutisten gezien als 75 jaar na dato. In de week van herdenkingen rondom Market Garden, verzamelen ruim 1000 parachutisten uit negen verschillende landen zich in Nederland voor de grote airborne oefening ‘Falcon Leap’. De oefening is onder leiding van 11 Luchtmobiele Brigade, binnen Defensie de specialist op snel inzetbare militaire troepen via de lucht.

Klik op de afbeelding om te downloaden

Falcon Leap 2019 infographic

Van 9 tot 13 september wordt er materieel aan parachutes gedropt boven Deelen en ‘t Harde. Dagelijks zullen tactische vrachtvliegtuigen vanaf Eindhoven de route richting het dropzone gebied vliegen. Vanaf 18 september zijn de eerste parachutisten zichtbaar boven de dropzone in Groesbeek. De gemeente Berg en Dal heeft een publieksevenement hiervoor georganiseerd.

Op 21 september is de jaarlijkse herdenking van operatie Market Garden in Ede, naast massale droppings van parachutisten staat de dag aldaar vol met activiteiten rondom Operatie Market Garden.

De parachutisten worden ondergebracht op kazernes in Harskamp en Schaarsbergen. Een aantal landen nemen vliegtuigen mee voor de oefening en zullen hun thuisbasis op Vliegbasis Eindhoven vinden.

 

Download het volledige persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.