Van de hak op de tak 1

Van de hak op de tak is een serie verhalen geschreven in Op Acht in de jaren 80

Van de hak op de tak 1 oude verhalen geschreven 1970-1980

Geachte redactie, U hebt al dikwijls gevraagd naar copie. Dus heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en ben gaan schrijven. Echter met de intentie niemand te kwetsen of af te breken, maar wel om mee op te bouwen. En bepaalde toestanden aan te tippen, die voor verbetering vatbaar zijn. Ook wil ik over enige tijd een bijdrage leveren over het voetbal in Acht van 1920 tot heden. ’n Achtenaar.(1975)

In het decembernummer doet het bestuur van de Bejaardensocieteit een beroep op alle bejaarden, invaliden en gehandicapten om op de woensdagmiddagen een bezoekje te brengen aan het kaartmiddagje in het parochiehuis. Het is er altijd gezellig, en men kan er koffie drinken, een kaartje leggen of een praatje maken. Je hebt er zelf veel plezier aan, en je doet de dames van de Bejaardensociëteit een groot plezier mee. Zij staan altijd voor U klaar, dus kom in grote getale………. Dan iets over de scholen en de nieuwe weg. Zouden de scholen zoals de kleuterschool en de basisschool hun schooltijden niet zodanig kunnen wijzigen, dat de huismoeders niet zolang hoeven te blijven wachten?? Er zijn er bij die eerst hun kind van de kleuterschool moeten halen, en vervolgens naar de basisschool moeten om hun kind of kinderen af te halen. Sommigen moeten om 11.20 u. het huis uit, en komen dan om 12.00 of later thuis. En dat gaat zo 2x per dag, in regen en wind. Want daar is tegenwoordig geen gebrek aan. Zouden die moedertjes ook niet kunnen schuilen in school? Ik weet niet wat er uit de bus zal komen, maar geef wel een pluim aan de moeders die dat elke dag moeten doen.

Onze nieuwe weg: Nog maar amper klaar, of er wordt al met te grote snelheid gereden: sommigen zelfs met 70 á 80 km. Dit wordt straks een onhoudbare toestand, zeker als de scholen uit gaan. Zeker bij het kruispunt Waalstraat Merwedestraat en Maasstraat, Te meer nog omdat Philips om 16.15 u is afgewerkt. Vroeger was het onoverzichtelijk, maar er gebeurden nooit ongelukken. Nu zie ik aankomen dat het wel zal gebeuren. Vooral door die grote snelheid van auto’s en vrachtwagens. Het verbod van 50 km. wordt dagelijks overtreden. Kan onze DORPSRAAD hier misschien iets aan doen?? Beter voorkomen, dan genezen. Het gaat om onze kinderen. Dan nog iets over onze DRUMFANFARE. We kunnen allemaal trots zijn op onze jongens van de DRUMFANFARE. Wat een prachtige uniformen, en wat een kwaliteit van hun muziek. Het was schitterend. Een ding heeft mij wel gespeten, en ik geloof dat ik nu spreek namens veel anderen. Waarom lieten ze de Schelde straat en de Merwedestraat links liggen? Daar wonen ook donateurs, en daar wordt ook oud-papier voor hen bewaard. Voor deze keer zij het U vergeven,maar niet meer doen? hoor. Voor de rest: LEVE ONZE DRUMFANFARE. En dan nog iets voor ons’ Lau’ke. Hij studeert op vrijgezel. Dit is een zeer moeilijk vak. Het moeilijkste vak dat ik ken. Je bent nooit volleerd. Want Amor kan nog op zeer hoge ouderdom toeslaan. Met andere woorden een diploma voor dit vak kun je alleen maar halen, als Pietje de Dood je te pakken heeft. Dan wordt dit diploma postuum uitgereikt… Dan heb je er ook niets meer aan. Dag, en veel succes met de studie. Achtenaren, gegroet. o.a. 5e jaargang feb

Een oud-Achtenaar

Reacties zijn gesloten.