Uitnodiging voor informatieavond over warmtepompen

Dorpshuis Acht, Lekstraat 4 , Dinsdag 9 oktober, van 20.00 – 22.00 uur (vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar
Eindhoven van het aardgas af: warmte pompen hebben de toekomst!

Er is grote belangstelling voor. Meld je dus snel aan via www.040energie.nl/aanmelden 

Beste Dorpsgenoot,

Wist je dit al? Aardgas verdwijnt langzamerhand als warmtebron, ook in onze huizen. Warmtepompen hebben de toekomst!

De meeste huizen in Eindhoven worden anno 2018 verwarmd met een combiketel op aardgas, die ook voor warm water zorgt. Daar komrt een eind aan. Gasverwarming zal duurder worden dan elektrisch verwarmen. De elektrische warmtepomp kan de taak van de combiketel overnemen. Warmtepompen dragen bij aan streven van de gemeente Eindhoven om rond 2030 de CO2-uitstoot tot minder dan de helft terug te brengen.

Informatieavond

 • Wil je weten hoe het zit met de toekomstige verwarming van jouw huis, liefst voor je aan je volgende cv-ketel toe bent?
 • Kijk je graag vooruit en wil je goed geinformeerd zijn over warmtepompen?
 • Wil je meer horen over het streven van de gemeente om energieneutraal te worden en over aanschaf van een warmtepomp met een energiebesparingslening van de gemeente?

Kom dan naar de informatieavond in het Dorpshuis, georganiseerd door vrijwilligers van 040energie in samenwerking met de gemeente Eindhoven, Deze avond biedt een eerste orientatie op het gebied van warmtepompen, Je hoeft geen voorkennis te hebben

Waarom een warmtepomp?

 • Een warmtepomp verbruikt minder energie dan een cv-ketel, Je verbruikt meer elektriciteit, maar veel minder gas. Of zelfs helemaal geen gas meer.
 • Je totale energiekosten worden lager. Dat merk je direct in je maandelijkse voorschot. Is jouw huis geschikt, dan verdient de investering zichzelf terug, soms zelfs al binnen 10 jaar.
 • De CO2-uitstoot gaat fors omlaag. Goed voor een schonere wereld voor onze kinderen.
 • De overheid geeft subsidie op de aanschaf van een warmtepomp.

Wat doet 040energie voor huiseigenaren die een warmtepomp overwegen?

 • Informeren.
  Tijdens de informatieavonf en via de website krijg je uitleg over verschillende soorten warmtepompen, de kosten, de subsidie en de energie besparingslening.
 • Stappenplan.
  Onze vrijwilligers kunnen je met een helder stappenplan begeleiden bij het aankoopproces. 040energielevert zelf geen warmtepompen en is niet commercieel.

 


040energie is een 100% non-profit vrijwilligersvereniging met als doel het energiegebruik van Eindhoven te verminderen op een betaalbare manier, onder andere met zonnepanelen en warmtepompen. De vereniging wordt ondersteund door de gemeente Eindhoven. www.040energie.nl

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.