Training met nieuwe Airbus A330 MRTT

Maandag 20 juli is het trainingsprogramma gestart voor de vliegers van het nieuwe tanker- en transportvliegtuig. De airbus is op vliegbasis Eindhoven gestationeerd. Het programma bestaat uit start- naderings- en landingsprocedures. Het toestel blijft daarbij in de buurt van het vliegveld vliegen en maakt dan vaker bochten dan normaal. Het rondvliegen in de buurt van de vliegbasis is een onderdeel van de training en het betekent dus niet dat er een noodgeval of probleem met het toestel is. De vliegtraining is op werkdagen vanaf 08.30u tot 17.30u en op woensdag van 13.00u tot 21.00u.

De vliegers zijn ervaren vliegers die veel vlieguren op hun naam hebben, o.a. in de KDC-10 de voorganger van de Airbus A330 Multi-Role Tanker Transport (MRTT) zoals het toestel officieel heet. Het toestel is gebouwd in Frankrijk waarna het in Spanje is omgebouwd tot een tanker- en transport toestel. De vliegers zijn door Airbus in Spanje opgeleid voor dit type vliegtuig.

De toestellen zijn eigendom van de NAVO en zijn samen met de initiatiefnemers Nederland en Luxemburg, door Duitsland, België, Noorwegen en Tsjechië gekocht. Er zijn 8 toestellen gekocht. Vijf daarvan worden op vliegbasis Eindhoven gestationeerd en drie in Duitsland. Eind juli wordt het tweede toestel op vliegbasis Eindhoven verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.