Stem op de Achtenaar van het jaar

In ‘Kijk op Acht’ nummer 2 van dit jaar hebben we jullie opgeroepen om iemand te nomineren voor de titel Achtenaar van het jaar. Dit kon tot 1 mei.
We bedanken iedereen die de moeite heeft genomen om hierover na te denken en ons een nominatie te sturen. Hieronder staan de genomineerden met een samenvatting van de genoemde redenen waarom deze persoon de titel verdiend.
Je kan nu hier stemmen op jouw Achtenaar van het jaar. Dit kan tot en met 3 juli.
Het is de bedoeling om, indien de omstandigheden het toelaten, de winnaar bekend te maken tijdens een evenement in de zomer.

De genomineerden voor Achtenaar van het Jaar zijn:

Guido Wilmes
Zijn vrijwilligerswerk bij de scouting. Medeoprichter van Dorpsblad Kijk op Acht. Medeoprichter en bestuurder van Hart voor Acht.
Zit in comité van oprichting en initiator schoolprojecten van 040energie. Bestuurder van Eindhoven HartVeilig. Stuwende kracht achter Acht HelemaalGroen.
Is op verschillende markten EHBO ‘er. Betrokken bij schoonste straat van Nederland. Initiator van de Energiebakfiets.
Waarschijnlijk zal het lijstje nog langer zijn maar dit is wat wij weten. Guido vind je niet zo snel op de voorgrond maar hij is een stuwende actieve kracht achter vele projecten. Eigenlijk verdient hij wel een lintje.

Sylvia van der Burg
Sylvia heeft een groot hart voor de Achtse gemeenschap! Zij heeft zich ingezet als vrijwilligster in het Antoniushuis. Daarnaast is ze heel actief geweest voor het behoud van de dierenweide, die door een succesvol burgerinitiatief op 5 mei 2019 feestelijk is geopend.
Nu heeft ze, geheel uit eigen beweging, een nieuw burgerinitiatief opgestart, namelijk: ‘Markt in Acht’. Hiervoor zijn inmiddels ruim voldoende handtekeningen opgehaald. De hele Eindhovense gemeenteraad is enthousiast voor haar plan. Sylvia heeft inmiddels al de nodige kraamhouders weten te ‘strikken’ voor een plekje op deze markt. Mogelijk dat deze al in mei van start kan gaan! Meer dan voldoende redenen voor haar nominatie lijkt me!
Altijd betrokken bij de Achtse gemeenschap, bijv. de Kerstmarkt, de dierenweide en nu de mogelijkheid onderzoeken naar een weekmarkt! Dit is ‘verbinden’.

Er kan niet meer gestemd worden

Let op: Wij gaan uit van jullie eerlijkheid, dus er is geen echte beveiliging om te voorkomen dat mensen meerdere keren stemmen. Alleen kan je per internet aansluiting maar één keer per kwartier stemmen. Als wij misbruik vermoeden, houden we ons het recht voor om bepaalde stemmen ongeldig te verklaren.

De Dorpsraad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.