Achtsebelangen

Wat is Vereniging Achtse Belangen?

Achtse Belangen is een vereniging van en voor Achtse dorpsgenoten. De vereniging is een “politieke partij”, die kandidaten verzorgt voor de Dorpsraad Acht. Oorspronkelijk was de Dorpsraad een soort gekozen “gemeenteraad” voor Acht, die het stadsbestuur (B&W en gemeenteraad) van Eindhoven van gekwalificeerd advies voorzag over zaken die Acht betroffen
Door beoogde bezuinigingen van de gemeente Eindhoven is met ingang van 2012 die bevoegdheid ingetrokken, maar de Dorpsraad is blijven bestaan en noodzakelijk voor de belangenbehartiging van Acht bij de gemeente Eindhoven.
Achtse Belangen is als vereniging lid van B-O-W (Belangenbehartiging Omwonenden Welschap) en stimuleert een aantal activiteiten toegankelijk voor alle Achtenaren zoals met Koningsdag, Buurtpreventie, Dodenherdenking, Kermis, Carnavalsviering, Kerstmarkt etc.

Wat doet de Dorpsraad?
De Dorpsraad functioneert als gekozen commissie van de Vereniging Achtse Belangen en heeft dezelfde doelstelling als voorheen: “Zorgen dat Acht leefbaar is en blijft”. Een prettige woonomgeving dus, met behoud van het oorspronkelijke karakter.
De Dorpsraad heeft ongeveer 4-5  maal per jaar in het Dorpshuis vergadering. Deze vergadering is openbaar en daarmee kunt u op de hoogte blijven van zaken die spelen op Acht.
Als u problemen van algemeen belang heeft in uw woonomgeving of zaken aan de orde wil stellen, dan kunt u dat melden aan de Dorpsraad middels een e-mail aan dorpsraad@acht.nl

Lid worden?
Als u steun wilt geven aan de Dorpsraad, dan kan dat door lid te worden van de Vereniging Achtse Belangen.
U kunt lid worden door melding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres aan achtsebelangen@gmail.com en door het overmaken van €10,- per jaar naar de bankrekeningnummer NL54 INGB 0004 9347 96 t.n. v Achtse Belangen, onder vermelding van contributiejaar.

Donateur worden?
Mocht u geen lidmaatschap willen overwegen, maar toch steun willen geven aan de vereniging,  dan kan dit door het overmaken van een donatie naar bankrekeningnummer NL54 INGB 0004 9347 96 t.n.v Achtse Belangen
Elk bedrag is welkom.

updated juli2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.