Vereniging Achtse Belangen

Wat is Vereniging Achtse Belangen?
Achtse Belangen is een vereniging van en voor Achtse dorpsgenoten. De vereniging is een “politieke partij”, die kandidaten verzorgt voor de Dorpsraad Acht. Oorspronkelijk was de Dorpsraad een soort gekozen “gemeenteraad” voor Acht, die het stadsbestuur (B&W en gemeenteraad) van Eindhoven van gekwalificeerd advies voorzag over zaken die Acht betroffen.
Door beoogde bezuinigingen van de gemeente Eindhoven is met ingang van 2012 die bevoegdheid ingetrokken, maar de Dorpsraad is blijven bestaan en noodzakelijk voor de belangenbehartiging van Acht bij de gemeente Eindhoven.
Achtse Belangen is als vereniging lid van B-O-W (Belangenbehartiging Omwonenden Welschap) en doneert geld aan goede doelen, zoals AED, Sinterklaasviering, Carnavalsviering, etc.

Wat doet de Dorpsraad?
De Dorpsraad functioneert nu als commissie van de Vereniging Achtse Belangen en heeft dezelfde doelstelling als voorheen: “Zorgen dat Acht leefbaar is en blijft”. Een prettige woonomgeving dus, met behoud van het oorspronkelijke karakter.
De Dorpsraad vergadert ongeveer 10 maal per jaar in het Dorpshuis. Deze vergadering is openbaar en daarmee kunt u op de hoogte blijven van zaken die spelen op Acht.
Als u problemen van algemeen belang heeft in uw woonomgeving of zaken aan de orde wil stellen, dan kunt u dat melden aan de Dorpsraad middels een e-mail aan dorpsraad@acht.nl.

Leden van Achtse Belangen ontvangen echter ook de agenda van de eerstvolgende vergadering via e-mail en krijgen zo de mogelijkheid om 6 dagen vóór de Dorpsraadsvergadering aanwezig te zijn in een Voorbespreking om samen met de Dorpsraad de agendapunten te bespreken.

Lid worden?
Als u steun wilt geven aan de Dorpsraad, dan kan dat door lid te worden van de Vereniging Achtse Belangen.
U kunt lid worden door melding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres aan achtsebelangen@gmail.com en door het overmaken van €10,- per jaar naar de bankrekeningnummer ING 4934796, onder vermelding van contributiejaar.

Donateur worden?
Mocht u geen lidmaatschap willen overwegen, maar toch steun willen geven aan de vereniging,  dan kan dit door het overmaken van een donatie naar bankrekeningnummer ING 4934796.
Elk bedrag is welkom, teneinde de te maken kosten (huur Dorpshuis, administratieve kosten, website, donaties, lidmaatschappen) te betalen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.