ZorgSaam op AchtZorgSaam op Acht is initiatief van twee wijkverpleegkundigen en ontstaan door samenwerking met de dorpsraad en enkele enthousiaste Achtenaren.

Het idee is om het nabuurschap, de zorg voor elkaar, die vroeger zo vanzelfsprekend in kleine kernen was, nieuw leven in te blazen. Eén middel is de wekelijkse koffiemiddag en het ander is om hulpvragers en hulpaanbieders met elkaar in contact te brengen.

Contact

  • ZorgSaam op Acht : 06 – 57 98 92 26
  • Zorgsaamopacht@gmail.com

Wekelijkse koffiemiddag – inloopmiddag

Iedere dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 een inloopmiddag in het Dorpshuis.  Alle inwoners van Acht zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is ook altijd iemand aanwezig van ZorgSaam op Acht.

Telefonische hulplijn

De Telefonische Hulplijn Zorgsaam op Acht is een initiatief voor alle inwoners van Acht.

Als je iemand nodig hebt voor een klusje in huis, voor het doen van de boodschappen, voor het uitlaten van de hond, voor gezelschap en gezelligheid, neem dan gerust contact op.

Je vraag wordt zonder persoonlijke gegevens per e-mail verspreid onder de bewoners van Acht die te kennen hebben gegeven wel eens een handje te willen helpen. Als er een match is ontvangt de vrijwilliger je naam en je telefoonnummer.

Helpen

Ben je een inwoner van Acht en vind je het leuk om zo af en toe, op vrijwillige basis, iets te betekenen voor  mede dorpsbewoners meldt je dan vooral aan.

Zodra er een hulpvraag is worden alle vrijwilligers aangeschreven per e-mail. Als je iets kunt betekenen reageer je en krijg je de contactgegevens van de hulpvrager. Als de vraag niet in je straatje past hoef je niets te doen. Voor de ene vrijwilliger betekent dat die een aantal keer per jaar in actie komt en voor een ander kan het heel goed zijn dat ie maar één keer per jaar een klusje op knapt.

Gerelateerde berichten voor de categorie: ZorgsaamAcht

 

 

  • Nieuws delen?

  • Heb jij een tip voor Acht Digitaal? Wij staan altijd open voor interessante nieuwsberichten en leuke evenementen rondom kerkdorp Acht.

  • Vul direct ons formulier in!

  • Acht Digitaal nieuwsbrief

  • Ontvang direct, of eens per week, een e-mail met de laatste nieuwsberichten op de site van Acht Digitaal. Blijft op de hoogte en meldt je direct aan.