ZorgSaam op Acht

ZorgSaam op Acht is initiatief van twee wijkverpleegkundigen en ontstaan door samenwerking met de dorpsraad en enkele enthousiaste Achtenaren.

Het idee is om het nabuurschap, de zorg voor elkaar, die vroeger zo vanzelfsprekend in kleine kernen was, nieuw leven in te blazen. Eén middel is de wekelijkse koffieochtend en het ander is om hulpvragers en hulpaanbieders met elkaar in contact te brengen.

Contact

  • ZorgSaam op Acht : 06 – 57 98 92 26
  • Zorgsaamopacht@gmail.com

Wekelijkse koffieochtend

Iedere donderdagochtend is er van 10.00 tot 11.30 een koffieochtend in het Antoniushuis. De ochtend wordt trouw bezocht door diverse Achtenaren. Het is een mooie gelegenheid om andere dorpsbewoners te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De koffieochtenden worden op dit moment door drie vrijwilligers georganiseerd.

Telefonische hulplijn

De Telefonische Hulplijn Zorgsaam op Acht is een initiatief voor alle inwoners van Acht.

Als je iemand nodig hebt voor een klusje in huis, voor het doen van de boodschappen, voor het uitlaten van de hond, voor gezelschap en gezelligheid, neem dan gerust contact op.

Je vraag wordt zonder persoonlijke gegevens per e-mail verspreid onder de bewoners van Acht die te kennen hebben gegeven wel eens een handje te willen helpen. Als er een match is ontvangt de vrijwilliger je naam en je telefoonnummer.

Helpen

Ben je een inwoner van Acht en vind je het leuk om zo af en toe, op vrijwillige basis, iets te betekenen voor  mede dorpsbewoners meldt je dan vooral aan.

Zodra er een hulpvraag is worden alle vrijwilligers aangeschreven per e-mail. Als je iets kunt betekenen reageer je en krijg je de contactgegevens van de hulpvrager. Als de vraag niet in je straatje past hoef je niets te doen. Voor de ene vrijwilliger betekent dat die een aantal keer per jaar in actie komt en voor een ander kan het heel goed zijn dat ie maar één keer per jaar een klusje op knapt.

Gerelateerde berichten voor de categorie: ZorgsaamAcht

 

 

Reacties zijn gesloten.