Open Padel toernooi

EERSTE EINDHOVENSE OPEN PADEL TOERNOOI BIJ TV PRINSEJAGT
Van zaterdag 23 november tot en met zondag 1 december organiseert TV Prinsejagt het allereerste open padeltoernooi van Eindhoven. Het toernooi zou oorspronkelijk pas maandagavond 24 november beginnen maar vanwege het grote aantal aanmeldingen heeft de organisatie moeten besluiten om ook het weekend van 23 en 24 november aan de toernooiweek toe te voegen. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld: beginners, gevorderden, wedstrijd en een topklasse.

Padel; een laagdrempelige fun sport die snel aan populariteit en niveau wint
Steeds meer mensen weten de weg naar de Nederlandse padelbanen te vinden. Ondanks het vriesweer hebben zo’n 150 spelers zich ingeschreven voor dit toernooi. Daaronder bevindt zich ook een behoorlijk aantal spelers dat landelijk op het hoogste padelniveau speelt. Zelfs meervoudig wereldkampioen tennis bij de senioren Bart Beks heeft zich ingeschreven. Het grote aantal inschrijvingen door beginners en wedstrijdspelers voor dit toernooi, dat pas een maand geleden aan de KNLTB toernooikalender toegevoegd is, geeft aan dat deze fun sport op elk niveau snel aan populariteit wint.

Vanuit Acapulco, via Zuid-Europa en Guus Hiddink naar Nederland
Padel, dat in de jaren zestig in Acapulco ontstond, behoort in Spanje en andere Zuid Europese landen al jaren tot de grootste sporten van het land. De padelpionier van Nederland is overigens niemand minder dan Guus Hiddink. De voormalig coach van PSV is gek van padel. Hij liet ooit zelfs een provisorisch baantje aanleggen op de Herdgang en had daarmee de primeur voor Nederland.

Hoe wordt padel gespeeld?
Padel combineert elementen van tennis en squash. Deze sport, die wordt gespeeld met speciale padelrackets en -ballen, is zeer laagdrempelig omdat men in principe geen training nodig heeft om de basisbeginselen onder de knie te krijgen; een half uur is meestal voldoende om gevoel voor het spel te krijgen.
Padel wordt gespeeld in koppels van 2 tegen 2 in een geheel glazen ‘kooi’ en samenwerking is daardoor een must. De bal mag zowel voor als nadat deze het glas heeft geraakt geslagen worden en dat geeft de sport een extra dimensie. De glazen wanden zorgen er namelijk voor dat een rally langer door kan gaan, terwijl de balwisseling bij tennis dan afgelopen zou zijn. Omdat padel bovendien niet wordt gedomineerd door kracht, snelheid of techniek is het een ideale sport voor man, vrouw, jong en oud om samen te spelen.

Kom kijken, maak kennis met padel en geniet van (mooie) wedstrijden en gezelligheid
Iedereen die niet meedoet maar wel wil genieten van mooie partijen, spectaculaire rally’s en een gezellige sfeer is vanaf 23 november tot en met 1 december (weekenden overdag, doordeweekse dagen ’s avonds) hartelijk welkom op het tennispark van TV Prinsejagt aan de Oude Bosschebaan 9D te Eindhoven.

Interesse of vragen?
Wilt u meer weten over padel bij TV Prinsejagt? Stuur dan een mailtje naar: padel@prinsejagt.nl. En volg de laatste ontwikkelingen m.b.t. padel bij TV Prinsejagt op Facebook en Instagram (@padelprinsejagt). In februari zal TV Prinsejagt ook weer open inloopdagen organiseren op de eerste dinsdagavond van iedere maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.