Op wie kunt u stemmen? Dorpsraad verkiezing!

Wij willen u van harte uitnodigen voor de verkiezing van de nieuwe Dorpsraad Acht

woensdag 21 maart 2018 van 07.30 tot 21:00 uur

in het Service/verzorgingscentrum Antonius, Amstelstraat 112.

Tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezing

De verkiezingscommissie stelt de volgende kandidaten voor:

Ton Dekkers

64 jaar en woont sinds 1994 in de Amerlaan. Zijn connectie met Acht dateert al van 1974 (vrouw komt uit Acht). Werkzaam (geweest) in de ICT, met name in het begroten en plannen van grote IT projecten. Daarnaast, na 10 jaar voorzitterschap, nu bestuurslid van de Nederlandse vakvereniging. Veel Achtenaren zullen hem kennen als de man met de camera op zijn buik bij de Carnavalsoptocht, Sinterklaas en de Acht van Acht. Als lid van Fotogroep Klick neemt hij deel aan de jaarlijkse foto tentoonstelling in het Dorpshuis. In Eindhoven is hij bekend als concertfotograaf en organisator van het meerdaagse FemME (Female Metal Event), vorig jaar genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs. Woont al vele jaren met plezier in Acht en wil -zonder eigen belang- met de Dorpsraad de leefbaarheid in Acht steunen en een klankbuis zijn voor Acht naar buiten, zoals naar de gemeente Eindhoven.

  Tiny Oosterbosch

In het dagelijks leven werkzaam als graficus bij Drukkerij Snep en 57 jaar. Organiseert in zijn vrije tijd de jaarlijkse Boerenbruiloft in Eindhoven en begeleidt wekelijks gehandicapten met biljarten. Is al vier jaar actief in de politiek bij de LPF Eindhoven, omdat deze partij voor hem het dichtst in de buurt komt bij wat de Eindhovense burgers willen. En die zaken aanpakt die door de bureaucratie bij de Gemeente Eindhoven zijn blijven liggen. Tiny wil zich de komende jaren met dezelfde betrokkenheid samen met de Achtenaren inzetten voor Acht.

  Rubeena Sharif

34 jaar oud en woont sinds 3,5 jaar met man en 5 jarige zoon op Acht. Is geboren in India en 9 jaar geleden naar Eindhoven gekomen. Werkt bij Philips Lighting als Senior Project Manager op de Service afdeling. Is een sociale, op mensen gerichte vrouw, positief denkend en met geloof in samenwerking. Vindt het geweldig dat ons dorp zo’n mooie cultuur heeft en we zoveel activiteiten hebben. Het valt op dat de mensen zo enthousiast zijn over Acht. Haar doelstelling is om deze gemeenschap verder te gaan ondersteunen en meer te leren over Acht en de Achtenaren.

  Peter Goedegebure

61 jaar, momenteel werkeloos en woont al meer dan 20 jaar met plezier in Acht. Hobby’s zijn muziek, programmeren, reizen en klussen. De Dorpsraad is er om de Achtenaren te verbinden; zowel onderling als richting gemeente en de overige instanties. Zij vertegenwoordigt de Achtenaren en moet daarom hun mening steunen. Hier wil hij zich voor inzetten. De Dorpsraad kan voor begeleiding zorgen en als spreekbuis dienen naar de diverse instanties. Afhankelijk van het onderwerp zullen een aantal inwoners ook zelf actief moeten zijn.

  Peer Peersman

Sinds 2006 woonachtig in Acht en 54 jaar. Heeft twee dochters en is momenteel huisman. Wandelt in zijn vrije tijd met de honden en speelt Petanque in competitie verband. Stelt zich kandidaat voor de Dorpsraad om samen met de andere raadsleden en de inwoners van Acht op te komen voor de belangen van Acht. Wil graag weten wat er leeft en speelt in het dorp, wat de aandachtspunten zijn en waar de verbeterpunten liggen. De veiligheid in Acht gaat hem zeer aan het hart. Wil daarom weten of de bewoners zich nog wel veilig voelen in een dorp waar veel harder wordt gereden dan de toegestane 30 km. En hoe kunnen we die omlaag krijgen. Daarnaast vindt hij het belangrijk om de leefbaarheid in Acht te behouden en aandacht te schenken aan de eenzame ouderen in ons dorp.

  Gerard Smelt

67 jaar jong en sinds 1989 woonachtig in Acht Zuid. Is actief in de administratieve- en juridische dienstverlening, bedrijfshuisvesting en taxi-branche. Daarnaast ruim 6 jaar bestuurslid van Achtse Belangen en lid van de aftredende Dorpsraad. Zijn slogan: “Iemand moet toch wat ervaring inbrengen in de nieuwe Dorpsraad”.

  Carlo Heezen

Carlo Heezen Ongehuwd, 23 jaar en woont bij zijn ouders aan de Alblasstraat. Heeft de ambitie om altijd in Acht te blijven wonen. Houdt van veel gezelligheid en is dan ook vaak op een feestje te vinden. Is projectmanager bij het beursgebouw in Eindhoven en organiseert daar beurzen die een commerciële inslag of een sociaal maatschappelijk karakter hebben. Waarom kandidaat: “Ik heb de mooiste/meeste tijd van mijn leven op Acht doorgebracht en hier veel plezier beleeft”. Wil daarom graag bijdragen aan de leefbaarheid in ons dorp en het goede werk dat de dorpsraad in het verleden heeft gedaan, voortzetten zodat dit niet verloren gaat. .

De dorpsraadverkiezingen

Na de Verkiezingen zal er worden geteld

woensdag 21 maart 2018 na 22.00 uur zal de uitslag worden bekend gemaakt in het Dorpshuis aan de Lekstraat 4.

U bent van harte uitgenodigd om samen met ons de uitslag te vernemen.

In spanning wachten wij de uitslag af.

Namens de kiescommissie

Fia Tempelaar-van Leeuwen en Gerard Smelt

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.