Laatste vergadering huidige Dorpsraad

Woensdag 14 maart 2018was de laatste vergadering van dorpsraad in deze samenstelling. Tijdens de vergadering werd door de afgevaardigden van samenwerkende instanties vooruit geblikt en terug gekeken.
Aan het woord kwamen Peer van Dijk, voorzitter van het Dorpshuis en Annelies Siepel, coördinator van de Achtse buurtpreventie zij vertelden beide over de activiteiten van hun beider organisaties. Hieruit bleek duidelijk dat Acht een zeer actief dorp is.

Terugblik
Daarna blikte voorzitter Remco van Dooren terug op de verschillende issues die de afgelopen vier jaar de revu zijn gepasseerd. Enkele voorbeelden: de rattenoverlast, een nieuwe speeltuin, de hoogspanningslijnen, de buurtpreventie, Eindhoven Airport, de winkelvoorziening. Kortom voldoende onderwerpen die Acht betreffen en waarbij een instituut als de dorpsraad verschil kan maken.

Dorpsraadverkiezing
De verkiezingen voor een nieuwe dorpsraad lopen parallel met de gemeentelijke verkiezingen. Kandidaten voor de nieuwe dorpsraad zijn:

  • Peter Goedegebure, 61 jaar woont 20 jaar in Acht. Hij vind dat de dorpsraad een verbindende factor moet zijn die de stem van de bevolking overbrengt naar de gemeente.
  • Tiny Oosterbosch, 57 jaar, wil zich inzetten voor veiligheid en leefbaarheid van het dorp.
  • Roel Janssen (niet aanwezig).
  • Peer Peersman, heeft zich opgegeven omdat hij het voortbestaan van de dorpsraad wil waarborgen. Hij wil zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid.
  • Rubeena Shariff, 35 jaar, een expat-dame die zich heel trots voelt om op Acht te wonen, ze is project-manager bij Philips en wil zich net als op haar werk bezig houden met het oplossen van problemen.
  • Gerard Smelt, 67 jaar, herkiesbaar lid van de huidige dorpsraad. Penningmeester en tevens lid van Achtse Belangen.
  • Carlo Heezen, 23 jaar (niet aanwezig).
  • Ton Dekkers, 64 jaar, heeft zich aangemeld omdat hij de dorpsraad niet verloren wil laten gaan. Hij wil zich gaan inzetten voor leefbaarheid en cultuur.

De profielen van de nieuwe kandidaten zullen in een flyer verspreid worden en zullen onder andere op de site van de van de Dorpsraad terug te lezen zijn.
Iedere Achtse stemgerechtigde mag op 21 maart één stem uitbrengen. Op dat moment eindigt de functie van de huidige dorpsraad formeel. De vijf die de meeste stemmen krijgen komen in de raad. De dorpsraad heeft sinds een aantal jaren geen bindend adviesrecht meer, maar omdat de bevolking de raad kiest heeft dat wel meerwaarde voor de gemeente en ook voor de leden zelf.

Afscheid
Eddy de Beaumont van Leefbaar Eindhoven bedankte de huidige dorpsraad voor de vruchtbare samenwerking.

Tot slot nemen de leden persoonlijk afscheid met een overzicht van hun activiteiten, soms serieus en soms met de nodige humor zoals we dat de afgelopen vier jaar van de dorpsraad gewend zijn.

Remco, Rick, Fia, Gerard en Ad, namens Acht.nl bedankt voor jullie inzet de afgelopen vier jaar. Petje af!

Alle foto’s

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.